Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mai 2020 - Anul XXV, nr. 101 (7406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicare sinuoasă

Șase suceveni răpuși de COVID la începutul lui aprilie, raportați de Ministerul Sănătății abia vineri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alte șase decese asociate infecției cu noul coronavirus au fost comunicate vineri dimineață de Ministerul Sănătății, numărul total al sucevenilor răpuși de COVID-19 ajungând la 134.

Straniu este că ministerul de resort anunță aceste decese pe 1 mai, în condițiile în care toate s-au petrecut în prima parte a lunii aprilie, unele chiar la începutul lunii trecute. Autoritățile încearcă să lămurească de ce a apărut o întârziere atât de mare în raportare, întârziere ce ne poate împiedica într-o oarecare măsură să avem o imagine la zi, actuală, cu evoluția acestui virus.

„Nu avea cine să raporteze morţii, au fost momente în care servicii întregi nu aveau lucrători”, a explicat situaţia generalul în rezervă Ionel Oprea, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, cel care a coordonat Spitalul Județean în luna aprilie.

„Mi s-au cerut lămuri oficiale de către Parchet, am încercat să fundamentăm starea de lucruri, nu am descoperit documente, înscrisuri. (…) Nici șeful de serviciu nu a reuşit să ne spună situaţia clară, a plecat şi şi-a dat demisia”, a spus generalul Oprea despre situația de la spital în momentul când el a preluat conducerea.

La rândul său, șefa DSP, Manuela Trifan, a declarat, pentru Mediafax, că „spitalul nu a raportat tot la timp şi am fost nevoiţi să îi adunăm pe toţi cei din urmă. Acum s-au reglat conturile”.

 

Decesele „uitate”

Victimele au între 52 și 84 de ani.

Tocmai pe 5 aprilie a fost înregistrat unul dintre decesele raportate vineri. Este un bărbat de 84 ani, rezultatul pozitiv ajungând la o zi după decesul acestuia.

Avea o boală cronică renală, insuficiență cardiacă congestivă, hipertensiune arterială, std. II, fibrilație arterială permanentă.

Alte decese, din 6 aprilie tocmai, sunt în cazul a doi bărbați de 70, respectiv 65 de ani.

Pacientul de 70 ani era internat de la finele lunii martie la Spital Județean Suceava. A fost depistat pozitiv pe 3 aprilie și a decedat trei zile mai târziu.
Făcea dializă, avea diabet zaharat tip II, glomerulonefrită diabetică, hipertensiune arterială.

Bărbatul de 65 ani a fost internat pe 18 martie la Spital Județean Suceava, a fost testat pozitiv pe 2 aprilie, iar patru zile mai târziu a încetat din viață.

O altă victimă este un bărbat de 52 ani, internat la finele lui martie la Spitalul Județean Suceava. A primit diagnosticul de COVID-19 pe 12 aprilie și a decedat pe 14 aprilie. Nu era înregistrat cu alte boli.

Al cincilea deces raportat vineri este cel al unei femei de 76 de ani. A fost internată pe 10 aprilie, pe 13 aprilie a fost declarată pozitivă, iar pe 15 aprilie s-a stins din viață. Nu erau cunoscute alte comorbidități ale sale.

Al șaselea caz este o femeie de 74 de ani, care suferea de schizofrenie și hipertensiune arterială.

A fost internată pe 27 martie, rezultatul pozitiv i-a venit pe 12 aprilie, iar trei zile mai târziu s-a stins din viață.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase suceveni răpuși de COVID la începutul lui aprilie, raportați de Ministerul Sănătății abia vineri.
 Vizualizări articol: 1678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șase suceveni răpuși de COVID la începutul lui aprilie, raportați de Ministerul Sănătății abia vineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei