Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mai 2020 - Anul XXV, nr. 101 (7406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconștienți pe șosele

Accidente provocate de doi minori, unul de 16 și unul de 17 ani. Primul a furat mașina părinților, al doilea era băut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Actele de teribilism pe șosea nu contenesc din păcate nici în această perioadă, iar ultimul exemplu este din ziua de joi, când doi minori la volan au provocat accidente. Unul dintre ei era băut și a încercat să fugă de polițiști, în timp ce al doilea a luat mașina părinților la o plimbare prin sat, însă nu a ajuns prea departe. Din fericire, de această dată teribilismul nu a dus și la victime, ci doar la pagube materiale importante.

 

S-au plimbat pe o rază mare cu mașina, până la o explozie de pneu

Primul accident s-a petrecut în dimineața zilei de 30 aprilie, în jur de ora 7.45, la Grămești. Polițiștii de la Postul comunal Zamostea au identificat un VW Passat, care era izbit în capul de pod din fața unei locuințe. Lângă mașină au fost găsiți doi minori, care au început să se bâlbâie când au văzut poliția, după care au luat-o la fugă. Polițiștii au reușit însă să-l oprească imediat pe unul dintre ei, cel care, avea să se stabilească ulterior, a fost cel care a condus. Andrei O., în vârstă de 17 ani, din satul Dănila, comuna Dărmănești, emana miros de alcool, iar etilotestul a indicat concentrația de 0,46 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Și celălalt tânăr din mașină, din Măriței - Dărmănești, a fost identificat ulterior.

Din cercetări a rezultat că cei doi s-au deplasat, pe parcursul nopții, la volanul mașinii conduse de Andei O., pe traseul Dărmănești-Rădăuți-Siret-Grămești, consumând mai multe doze de bere. La Grămești, ar fi explodat o roată a mașinii, având loc accidentul.

Autoturismul implicat în accident nu este înmatriculat, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare erau de la altă mașină și erau expirate, au mai constatat ulterior polițiștii.

 

Patru infracțiuni și amenzi de 5.000 de lei

În aceste condiții, polițiștii au deschis dosar penal pentru o mulțime de infracțiuni: „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu numere false”, „conducerea unui vehicul de către o persoană care nu deține  permis de conducere” și ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Minorul de la volan și cel care îl însoțea au fost amendați și cu câte 5.000 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de Ordonanțele Militare.

 

Băiat de 16 ani, la volan: a distrus două podețe, doi stâlpi și două porți

Un minor în vârstă de 16 ani, tot din Dărmănești, este al doilea protagonist al unui accident, în aceeași zi.

Joi noapte, autoturismul condus de minor a distrus două podețe, două porți de acces, doi stâlpi și aproximativ 5 metri dintr-un gard, mașina fiind și ea grav avariată, la Măriței, Dărmănești. Din fericire, minorul inconștient nu a pățit nimic și a plecat pe picioarele lui de la locul accidentului.

Joi noapte, în jurul orei 22.00, Secția Rurală Dărmănești a fost sesizată de o femeie din satul Măriței, comuna Dărmănești, că în fața locuinței sale a avut loc un accident rutier. La fața locului a fost găsit un BMW grav avariat, care după ce intrase violent într-un podeț și în gard fusese proiectat pe drum. Cel de la volan nu mai era la fața locului.

În timp ce polițiștii făceau cercetări, la locul accidentului au ajuns minorul care a condus și părinții acestuia. 

Minorul a declarat că întrucât părinții nu se aflau la domiciliu a luat cheia mașinii și a ieșit la plimbare prin localitate. Într-o curbă la dreapta, pe drumul comunal din Măriței, minorul a scăpat BMW-ul de sub control, rezultând pagubele amintite.

Tânărul de 16 ani a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și furt în scop de folosință. Minorul urma să fie amendat și pentru deplasare nejustificată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidente provocate de doi minori, unul de 16 și unul de 17 ani. Primul a furat mașina părinților, al doilea era băut.
 Vizualizări articol: 1949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accidente provocate de doi minori, unul de 16 și unul de 17 ani. Primul a furat mașina părinților, al doilea era băut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei