Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2020 - Anul XXV, nr. 92 (7397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

În doar 10 zile

Fonduri de 21.000 de euro şi aproape 5 tone de alimente din donații pentru Centrul „Maria Ward” Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sprijinul acordat Centrului Social „Maria Ward” Rădăuți de donatori, firme și persoane fizice a făcut ca în doar 10 zile în contul asociației să ajungă fonduri în valoare de aproximativ 21.000 de euro, iar în cămară - aproape 5 tone de alimente, alături de produse speciale pentru bebeluși și produse de igienă și de curățenie, a informat, marți, printr-un comunicat de presă, sora Felicitas Butacu, coordonatoarea așezământului. De donații au beneficiat deja peste 150 de familii din Rădăuți, Volovăț, Burla și Frătăuții Noi.

În urmă cu trei săptămâni, Centrul „Maria Ward” se afla într-o situație dificilă generată de criza cauzată de COVID-19. Pe de o parte, proviziile erau epuizate, iar pe de altă parte, finanțatorii din străinătate au transmis că nu mai pot sprijini financiar activitățile desfășurate aici.

În condițiile în care foarte multe persoane au mers la poarta centrului și au cerut ajutor, cu precădere cei care lucrează ca zilieri, părinți ai copiilor care beneficiază de serviciile asociației, bătrâni singuri și alte persoane aflate în dificultate și care în aceste vremuri nu își pot asigura traiul, sora Felicitas a lansat public un apel la sprijin.  

„Oamenii au venit să ne ceară de mâncare. Ne simțeam asemenea femeilor care după moartea lui Isus erau preocupate <cine va da la o parte piatra de la mormânt?>. Așa și noi ne întrebam, cine va da de mâncare acestor oameni? Ne-a îngrijorat ideea că suntem în ipostaza de a închide total activitatea centrului. Acest lucru nu era și în continuare nu este un scenariu de dorit”, a afirmat sora Felicitas.

La strigătul de ajutor al coordonatoarei centrului au răspuns cu generozitate foarte mulți oameni de bine, atât din România, cât și din străinătate. „Dorim să mulțumim tuturor donatorilor care au fost solidari și care au înțeles că cei mai vulnerabili membri ai comunității au nevoie să simtă siguranță, să știe că nu sunt singuri și nu sunt abandonați de către semenii lor”, a arătat sora Felicitas. Ea a spus că centrul va continua să acorde sprijin, împreună cu echipa de voluntari. Resursele disponibile la acest moment acoperă necesarul pentru următoarele trei săptămâni.  

Centrul Social „Maria Ward” urmărește ca după încheierea stării de urgență să își reia activitățile uzuale cu copiii. Întrucât sursele de finanțare din străinătate nu mai reprezintă o certitudine, instituția a inițiat încă de anul trecut un proiect de autofinanțare ce constă în construcția unei mici fabrici pentru producția de conserve. „Din cauza împrejurărilor actuale, acest proiect stagnează. Când situația o va permite, vrem să reluăm lucrările de dezvoltare și de construcție a fabricii. Facem, în acest sens, încă un apel la bunăvoința comunității locale pentru a ne ajuta în acest demers”, a precizat Sora Felicitas.

Cine dorește să sprijine Centrul Social „Maria Ward” o poate face prin donații în bunuri, aduse la sediul din centrul municipiului Rădăuți de pe strada Oltea Doamna, nr. 7, sau prin transfer bancar în conturile deschise la Banca Transilvania pentru Asociația I.S.E.A.:

- Cont lei: RO61BTRL06101205I84616XX

- Cont euro: RO36BTRL06104205I84616XX

SWIFT: BTRL RO 22XX, CIF: 24234750   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri de 21.000 de euro şi aproape 5 tone de alimente din donații pentru Centrul „Maria Ward” Rădăuți.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fonduri de 21.000 de euro şi aproape 5 tone de alimente din donații pentru Centrul „Maria Ward” Rădăuți5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei