Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2020 - Anul XXV, nr. 92 (7397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Focar aproape stins

Circa 420 de suceveni cu COVID în Spitalul Suceava, dar numărul internărilor este în scădere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Focarul de COVID-19 de la Suceava se îndreaptă spre stingere. Coordonatorul militar al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, gen. (r) dr. Ionel Oprea, a declarat, luni, că numărul persoanelor internate a scăzut, de la peste 600, la 450, dintre care circa 420 sunt infectați cu COVID-19. Potrivit generalului, sâmbătă au fost 7 internări, dintre care 5 persoane confirmate cu COVID, iar duminică, din 27 de oameni internați, 25 au fost dintre cei confirmați cu noul coronavirus. „Au început să vină mai mulți pacienți non -COVID, ceea ce e bine”, a afirmat gen. dr. Oprea.

Marți dimineață, la secția de Terapie Intensivă a spitalului se aflau 25 de pacienți, dintre care 4 erau ventilați mecanic. „Din păcate, de la 50 până la 80% dintre cei intubați mor”, a declarat cu amărăciune doctorul Oprea.

Acesta a subliniat că Spitalul Suceava are 40 de paturi de Terapie Intensivă cu ventilatoare, devenind astfel „spitalul județean cu cea mai mare capacitate de ventilație din țară”, pentru pacienții critici. A fost rezolvată, de asemenea, problema asigurării oxigenului medical, cu o capacitate triplă a platformei, față de cea inițială.

În ceea ce privește capacitatea de testare moleculară pentru COVID -19 a spitalului, generalul dr. Ionel Oprea a declarat că „este una dintre cele mai mari din țară”, și a avut cuvinte de apreciere pentru echipa laboratorului de metagenomică şi biologie moleculară al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, coordonată de şeful de lucrări Andrei Lobiuc şi prof. univ. Mihai Dimian, față de dr. Roxana Filip, de la SJU și col. medic Roald Decebal Gavrilaș, de la Spitalul Militar Brașov, cei care asigură funcționarea permanentă a Laboratorului COVID al spitalului.  Aici se testează nu numai personalul medical, ci și polițiștii, militarii, jandarmii, pompierii și celelalte categorii de personal aflat în dispozitivul de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19.

Generalul Ionel Oprea a mai spus că dacă se vor respecta în continuare restricțiile și măsurile impuse, Suceava merge în direcția bună, spre lichidarea focarului de COVID. „Fiți disciplinați, societatea rezistă!”, a fost mesajul generalului pentru suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 420 de suceveni cu COVID în Spitalul Suceava, dar numărul internărilor este în scădere.
 Vizualizări articol: 1206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 420 de suceveni cu COVID în Spitalul Suceava, dar numărul internărilor este în scădere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei