Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2020 - Anul XXV, nr. 85 (7390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înainte de sărbători

Comercianții de produse agro-alimentare își pot prelungi programul în zilele de dinainte de Paște

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare, în funcție de necesități, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare Paștelui Catolic și Paștelui Ortodox, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Diana Gășpărel.

Prefectura a transmis și recomandările Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, adresate consumatorilor, cu scopul de a preveni riscul de răspândire a COVID-19. Astfel, se recomandă evitarea contactului cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute și interzicerea acestora de a veni în contact direct sau indirect cu animalele și produsele de origine animală. De asemenea, mâinile trebuie spălate frecvent cu apă și săpun sau cu soluții dezinfectante, în special după contactul direct cu persoanele sau cu animalele bolnave. Toate produsele de origine animală în stare crudă (carnea, organe, lapte etc.) trebuie manipulate cu grijă, pentru a evita contaminarea încrucișată cu alimente ce nu necesită gătire, conform bunelor practice de siguranță alimentară. Carnea, ouăle, laptele și toate produsele și subprodusele de origine animală trebuie prelucrate termic. Schimburile comerciale – aprovizionarea, vânzarea, cumpărarea - trebuie făcute cu evitarea oricărui risc epidemiologic.

De asemenea, operatorii din domeniul alimentar trebuie să ia în considerare responsabilitățile specifice în temeiul legislației alimentare și să mențină în permanență practici de igienă adecvate, și anume: să se asigure că personalul beneficiază de formare corespunzătoare în ceea ce privește igiena produselor alimentare; să asigure supravegherea eficientă a personalului în vederea aplicării practicilor de igienă; să furnizeze mijloace adecvate, de exemplu pentru spălarea mâinilor, și toalete, pentru a permite personalului să aibă o stare de igienă bună; să se asigure că personalul raportează orice semne/simptome fizice, înainte de  începerea lucrului sau la locul de muncă; să se asigure că personalul nu este bolnav și este apt de muncă; să intensifice triajul epidemiologic al personalului înainte de intrarea în spațiile de lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianții de produse agro-alimentare își pot prelungi programul în zilele de dinainte de Paște.
 Vizualizări articol: 1571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comercianții de produse agro-alimentare își pot prelungi programul în zilele de dinainte de Paște0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei