Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2020 - Anul XXV, nr. 85 (7390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Centrele medicale din Suceava care mai fac explorări la computerul tomograf și ecografii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Difuzarea comunitară a noului coronavirus, numărul mare de cadre medicale afectate și restricțiile impuse de starea de urgență au făcut ca puține platouri imagistice de la centrele medicale din Suceava să mai fie în funcțiune. Gravidele care au nevoie de ecografii în procesul de monitorizare a sarcinii, bolnavii de cancer, cărora le sunt necesare explorări la computerul tomograf între etapele tratamentului, dar și alte categorii de bolnavi cronici sunt bulversați deoarece nu știu unde să meargă pentru aceste investigații absolut necesare.

Am contactat pentru cititorii noștri centrele medicale mari din Suceava pentru a afla care mai sunt disponibile pentru investigații imagistice.

Astfel, Dorna Medical are în funcțiune computerul tomograf de la Vatra Dornei, RMN la Fălticeni și Rădăuți, iar în Suceava este disponibil pentru gravide ecograful la cabinetul ginecologic al centrului. Platoul de imagistică din municipiul Suceava va fi, probabil, complet disponibil după Paști, a apreciat dr. Rodica Boca, de la Dorna Medical. Laboratoarele din toate localitățile funcționează, cu program 8.00-14.00.

La Explora, este în funcțiune computerul tomograf de la sediul din Șcheia. Aici se pot face și ecografii și sunt deschise, de asemenea, cabinetele de cardiologie și neurologie.

Platourile imagistice ale centrelor medicale Arcadia, Biotest și Bethesda sunt închise. Reprezentanții acestora și-au exprimat speranța că după Paștele ortodox vor putea să redeschidă.

Precizăm că la toate centrele deschise investigațiile se fac numai pe bază de programare telefonică și cu respectarea strictă a măsurilor de protecție și siguranță epidemiologică. Procedurile de dezinfecție necesare după fiecare examinare determină creșterea timpilor de așteptare, de aceea reprezentanții centrelor fac apel la răbdare și responsabilitate maximă din partea pacienților. Precizăm că, la solicitarea noastră, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a afișat pe site o listă actualizată a serviciilor medicale oferite de furnizorii de profil din județ, la acest moment.  Aici se găsesc și adresele și numerele de telefon la care se pot face programări. Președintele-director al CAS Suceava, Cristi Bleorțu, a declarat, vineri, că lista va fi actualizată permanent. http://www.cnas.ro/cassv/media/postFiles/SITE%20PARA%202020.pdf

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrele medicale din Suceava care mai fac explorări la computerul tomograf și ecografii.
 Vizualizări articol: 1717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Centrele medicale din Suceava care mai fac explorări la computerul tomograf și ecografii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei