Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2020 - Anul XXV, nr. 81 (7386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susținere

Angelica Fădor: Spitalul Județean reintră cu pași siguri pe făgașul normal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor consideră că Spitalul Județean Suceava începe să reintre cu pași siguri pe făgașul normal, dar și că instituirea carantinei în Suceava și opt localități învecinate a reprezentat o măsură necesară pentru protejarea populației. Angelica Fădor a spus că după cele întâmplate la Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou", Guvernul României a luat măsuri administrative și logistice imediate pentru gestionarea cum se cuvine a situației, măsuri care vor ajuta „să traversăm cu liniște și siguranța zilei de mâine această perioadă foarte dificilă”. „Încet, dar sigur, Spitalul Județean reintră pe făgașul normal. Începând cu 2 aprilie, patru medici militari din Ministerul Apărării Naționale asigură managementul spitalului județean, iar lucrurile au reînceput să funcționeze”, a spus deputatul liberal. Ea a amintit că președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, tot pe 2 aprilie, că la spitalul din Suceava au fost deja livrate 5.000 de combinezoane pentru medici și personalul medical și 20.000 de măști de protecție, de mănuși, inclusiv medicamente specifice pentru bolnavii de COVID-19, dar și că autoritățile locale și cele centrale au primit sarcina foarte clară de a asigura absolut tot ce este necesar în Suceava pentru a permite revenirea cât mai repede la o stare de normalitate.

Angelica Fădor a subliniat faptul că și din bugetul Consiliului Județean Suceava a fost alocată suma de șapte milioane de lei pentru achiziționarea a 44 ventilatoare și 170.000 lei pentru achiziționarea de către ISU a materialelor necesare în această perioadă dificilă, pentru ca ulterior această sumă să fie suplimentată pentru achiziționarea și a altor echipamente.

De asemenea, deputatul liberal sucevean a evidențiat și faptul că în aceeași zi, Primăria Suceava a achiziționat al doilea aparat de testare tip RT-PCR și 1.000 de kituri de testare, iar Prefectura Suceava și Consiliul Județean Suceava s-au ocupat de cazarea și masa pentru 51 de persoane, medici, asistente și personal auxiliar, venite din alte județe și au asigurat circa 1.100 locuri de carantinare.

„De sâmbătă au ajuns la Suceava 10 medici militari de diferite specialități (anestezie, boli infecțioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgență), precum şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, pentru a suplini numărul de cadre medicale necesare funcționării Spitalului Județean, iar în perioada următoare revine la serviciu personalul medical care a fost indisponibil în ultima perioadă”, a mai amintit Fădor. Ea a adăugat că în plus, cu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huşi, au fost dezinfectate spaţiile de circulaţie în incinta spitalului judeţean, dar și din municipiu. „Atenția, în această perioadă, s-a îndreptat și asupra celorlalte spitale din județ, cu atât mai mult cu cât și spitalele din Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni se confruntă cu mari probleme. Cred cu putere că vom ieși întăriți din această situație dificilă, dacă vom înțelege lecțiile dure pe care ni le dă criza din aceste zile. Tot ce contează este să trecem cu bine peste această încercare și apoi să dezvoltăm împreună Suceava”, a încheiat Angelica Fădor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: Spitalul Județean reintră cu pași siguri pe făgașul normal.
 Vizualizări articol: 1462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Angelica Fădor: Spitalul Județean reintră cu pași siguri pe făgașul normal2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei