Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2020 - Anul XXV, nr. 76 (7381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aviz

Peste 2.000 de suceveni au ieșit din autoizolare la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a transmis că în cursul zilei de marți în județ erau 576 de persoane aflate în carantină instituționalizată, iar alte 3.885 erau în izolare voluntară la domiciliu. Prefectul județului, Alexandru Moldovan, a declarat că până marți 2.098 de suceveni au primit aviz epidemiologic pentru a părăsi regimul de izolare la domiciliu. „Starea de sănătate a persoanelor aflate în autoizolare sau în carantină este monitorizată zilnic de medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. De asemenea, situația persoanelor aflate în izolare la domiciliu este adusă zilnic la cunoștința reprezentanților administrației publice locale pentru ca aceştia să poată aplica, la nivel local, măsuri de verificare și sprijin al acestora”, a spus Alexandru Moldovan.

El a arătat că pentru verificarea respectării măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea COVID 19, în cursul zilei de luni, 30 martie, în județ au acționat 242 de polițiști, 113 polițiști locali, 42 de militari și 165 de jandarmi, care i-au verificat la domiciliu pe cei aflați în autoizolare, au controlat locațiile de carantinare și au verificat societățile economice pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. În total au fost verificate 4.067 de persoane aflate în izolare voluntară sau carantină și 91 de unități economice, fiind aplicate 138 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, valoarea totală a acestora fiind de aproape 200.000 de lei.

Prefectul a amintit că Ordonanța Militară nr. 6/30.03.2020 privind instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă, precum și a unei zone de protecție asupra unor unități administrativ teritoriale din județul Suceava a fost publicată deja în Monitorul Oficial al României și a intrat în vigoare. Conform ordonanței amintite, măsura de carantinare, pe perioada stării de urgență, se aplică pentru municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din comunele Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.000 de suceveni au ieșit din autoizolare la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2.000 de suceveni au ieșit din autoizolare la domiciliu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei