Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2020 - Anul XXV, nr. 75 (7380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Sprijin consistent de la CJ Suceava pentru Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava a aprobat luni fonduri suplimentare pentru Spitalul Județean Suceava, precum și pentru Spitalul Municipal din Rădăuți. Vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc a declarat că într-o ședință a deliberativului județean, convocată luni în regim de urgență, pentru alocarea fondurilor necesare către cele două unități spitalicești, pentru Spitalul Județean din Suceava au fost alocate fonduri pentru un aparat de testare, un aparat de ventilație și două autoclave.

El a spus că în contextul pandemiei de Covid-19, Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a solicitat alocarea sumei de 280.297 de lei pentru achiziționarea unui analizator chemiluminiscență maglumi 800, un aparat de ventilație pentru urgență staționar și două atoclave de 23 de litri, clasa B. În același timp, Viorel Seredenciuc a precizat că și Spitalul Municipal Rădăuți a transmis administrației județene situația grea în care se află, având în vedere modificarea fluxului de pacienți non-Covid-19 din întreg județul, solicitând alocarea sumei de un milion de lei pentru depășirea acestei situații.

Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că în ședința de luni au fost alocate toate sumele menționate anterior, solicitate de cele două unități spitalicești.

Viorel Seredenciuc a mai adăugat că administrația județeană alocă și fondurile necesare pentru cheltuielile legate de cazarea medicilor delegați la Spitalul Județean Suceava din alte județe pentru asigurarea continuității actului medical pe perioada carantinării medicilor suceveni. El a amintit că recent Consiliul  Județean Suceava a alocat Spitalului Județean de Urgență, prin Hotărârea nr. 46 din 23 martie 2020, suma de șapte milioane lei pentru achiziționarea a 44 aparate de ventilație care vor fi folosite în secțiile de Boli infecțioase și Pneumologie pentru tratamentul cazurilor de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Viorel Seredenciuc a mai spus că pentru creșterea capacității de testare la nivelul județului Suceava, încă din data de 19 martie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat Ministerului Sănătății un aparat de testare pentru Spitalul Județean și aprobarea pentru instruirea a patru persoane, doi medici și două asistente, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sprijin consistent de la CJ Suceava pentru Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprijin consistent de la CJ Suceava pentru Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei