Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2020 - Anul XXV, nr. 73 (7378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controverse

Omul de afaceri Iacov Plămadă a ajuns într-un centru de carantină cu toată familia. Au plecat acasă după ce au primit acordul DSP Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri Iacov Plămadă a fost protagonistul unui episod cel puțin bizar. Acesta a avut un conflict cu Poliția Rădăuți în momentul în care a încercat să părăsească imobilul în care fusese dus pentru a sta în carantină. Totul s-a petrecut joi după-amiază, iar între timp Iacov Plămadă, soția acestuia și fiul de 20 de ani au fost trimiși la autoizolare la domiciliu.

Omul de afaceri spune că pe data de 13 martie s-a întors din Germania, de la Memingen, și a aterizat pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Salcea și că nu avea nici un fel de interdicție.

”Localitatea din care am venit nu se afla în zona roșie și care nu era semnalizată la acea dată cu infectare COVID-19. În plus, noi nu eram pe lista DSP Suceava pentru că nu suntem bolnavi. Chiar și așa, marți au venit polițiștii la noi acasă și ne-au ridicat și ne-au dus cu forța la Casa Vatra în carantină. Aici, riscul de a ne infecta era foarte mare deoarece sunt cel puțin 10 persoane aduse din zona Lombardia - Italia. Frica de a nu ne infecta era foarte mare, așa încât am trimis adrese la DSP Suceava și ni s-a comunicat că putem merge acasă, în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. Chiar dacă aveam acea adresă de la DSP, cei care păzeau hotelul nu au vrut să ne lase să plecăm și de aici au apărut discuții contradictorii și tensiuni. Precizez că nu am agresat pe nimeni și nu am distrus nimic”, a precizat Iacov Plămadă.

 

Versiunea Poliției

Poliția are o versiune un pic diferită și susține că familia Plămadă a fost dusă în centrul de carantină din Rădăuți pentru că nu ar fi respectat autoizolarea la domiciliu.

”La data de 26.03.2020, în jurul orei 17.11, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că două persoane, una de 51 ani şi alta de 20 ani, au forţat şi provocat distrugeri la uşa de acces în incinta unui motel din municipiul Rădăuţi. Ulterior, cei doi au părăsit incinta motelului împreună cu o persoană de sex feminin. Cei trei erau introduși în carantină de către polițiști pentru că în cursul zilei de marți nu respectaseră măsura autoizolării la domiciliu. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi – Biroul Ordine Publică, ocazie cu care în faţa motelului menționat au fost identificaţi cei trei. Întrucât la sosirea organelor de poliţie bărbatul de 51 de ani se manifesta agresiv s-a procedat la încătuşarea acestuia. Cei trei au prezentat organelor de poliţie prezente la faţa locului, pe telefonul mobil, adresa cu nr. 8433 din 26.03.2020 emisă de către Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava, prin care se comunica faptul că nu prezintă simptomatologie și nu necesită măsura carantinării, motiv pentru care se recomandă deplasarea la domiciliul lor pentru a putea sta în autoizolare pentru 14 zile, timp în care vor fi supravegheaţi de către organele competente. Totodată, adresa preciza faptul că familia Plămadă urmează să ia legătura cu medicul de familie pentru monitorizare în această perioadă. Cei trei au fost escortați la domiciliu, unde li s-a pus în vedere să respecte prevederile adresei cu nr. 8433 din 26.03.2020 emisă de către Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Administratorul motelului a depus plângere penală pentru săvârşirea infracțiunii de „distrugere”, fără a preciza însă valoarea pagubelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul de afaceri Iacov Plămadă a ajuns într-un centru de carantină cu toată familia. Au plecat acasă după ce au primit acordul DSP Suceava.
 Vizualizări articol: 2396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Omul de afaceri Iacov Plămadă a ajuns într-un centru de carantină cu toată familia. Au plecat acasă după ce au primit acordul DSP Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei