Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2020 - Anul XXV, nr. 73 (7378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Maricela Cobuz: Anunțul ministrului Sănătății despre trimiterea medicilor bolnavi cu noul coronavirus în spital devine un scenariu haotic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz consideră că anunțul noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, care a susținut că medicii bolnavi cu virusul COVID-19 ar putea fi trimiși în spital, devine un scenariu haotic. Maricela Cobuz a spus că trimiterea medicilor infectați cu noul coronavirus care prezintă simptome ușoare va pune în pericol nu doar pacienții, ci și restul populației, prin simplu fapt că „aceștia nu se vor teleporta la spital”.

„Trebuie să oferim protecție maximă cadrelor medicale, dar și pacienților. Expunerea medicilor infectați în fața pacienților ar putea cauza o explozie a pandemiei. În primul rând, sănătatea medicilor se poate agrava după câteva zile de simptome respiratorii ușoare, după cum au fost raportate și unele cazuri grave, care s-au agravat treptat. Medicii au nevoie de repaos, odihnă și tratament adecvat. Nu trebuie să ne folosim de medici până la epuizare acestora sau până la decesul lor. În Italia au murit foarte mulți medici și asistenți medicali. Este foarte alarmantă situația de față, iar la Suceava deja sunt medici infectați cu virusul COVID-19 cu forme severe”, a declarat Cobuz, care a mai adăugat că „nu vrem să creăm haos total, nici să creștem numărul de decese. Este cunoscut faptul că cei care părăseau carantina și erau doar suspecți li se întocmea dosar penal”.

Cobuz a spus că PSD se opune categoric acestei idei. Ea a spus că Ministerul Sănătății, împreună cu Ministerul Apărării, trebuie să găsească urgent soluții și să redistribuie medici din zonele unde nu sunt cazuri de infecție, până când personalul medical infectat se va vindeca. „Dacă medicii care vor veni vor avea echipament adecvat, sperăm să nu vorbim de noi cazuri de infecție în rândul cadrelor medicale. Fac un îndemn către toate autoritățile statului, să nu ia decizi pripite acum în plină criză, să găsească soluții viabile și să încerce pe cât de mult posibil să protejeze personalul medical”, a declarat deputatul PSD.

Maricela Cobuz a atras atenția că fără medici și asistente, România va deveni vulnerabilă în fața pandemiei COVID-19, iar în scurt timp ar putea deveni unul dintre cele mai mari focare ale Europei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: Anunțul ministrului Sănătății despre trimiterea medicilor bolnavi cu noul coronavirus în spital devine un scenariu haotic.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maricela Cobuz: Anunțul ministrului Sănătății despre trimiterea medicilor bolnavi cu noul coronavirus în spital devine un scenariu haotic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei