Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2020 - Anul XXV, nr. 73 (7378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doctor:

“Gândiți-vă la numărul de pacienți cu care fiecare medic din acest spital a intrat în contact”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre medicii Spitalului Județean Suceava arată că în condițiile în care nu au fost testate toate cadrele medicale din cea mai mare unitate medicală din județ și se discută chiar de o retestare a peste 100 de angajați ai unității, stoparea extinderii infectărilor cu COVID-19 este întârziată.

“Gândiți-vă la numărul de pacienți cu care fiecare medic din acest spital a intrat în contact. Fiecare dintre acești pacienți, dacă medicul e pozitiv, trebuie să se autoizoleze și să se testeze la rândul său”.

Medicul a explicat pentru Monitorul de Suceava că au existat la nivelul spitalelor din țară, încă de dinainte de primele cazuri înregistrate la Suceava, directive prin care se recomanda folosirea mănușilor, măștilor, combinezoanelor, doar dacă sunt pacienți care au “context epidemiologic”, adică vin din străinătate, din așa-numitele zone roșii sau galbene sau dacă au o anumită simptomatologie.

“Pe de o parte se știe că 40% dintre contaminări se produc de la persoane care sunt asimptomatice. Apoi, atât în județul Suceava, cât și în alte județe din țară, există foarte mulți cetățeni care s-au întors recent din străinătate. Din diverse motive, mulți nu au declarant asta, pentru a evita fie perioada de carantină, fie pentru a putea să se deplaseze în continuare, fie pentru a evita oprobiul public al celor din jur. Situația respectivă cu siguranță se desfășoară de când a izbucnit epidemia în Italia”, continuă medicul.

Acesta mai arată că, inițial, normele oficiale ale Ministerului Sănătății prevedeau să fie testate doar anumite categorii de persoane, sens în care nu s-a putut efectua o testare pe scară largă. Concret, explică doctorul, dacă aveai o persoană care avea simptomatologie, dar nu avea acel context epidemiologic (de ex: nu venea din străinătate),nu o puteai testa. Ulterior, s-au schimbat procedurile.

Sursa noastră vorbește și despre faptul că nu existau mijloace de protecție suficiente și că majoritatea cadrelor medicale au aflat din mass-media de apariția primelor cazuri de coronavirus la Suceava.

“În momentul în care ai 92 de cadre medicale care sunt confirmate pozitiv, cel puțin aceasta este cifra în momentul de față, înseamnă că ai o contaminare pe scară largă care s-a desfășurat mult timp”, concluzionează medicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Gândiți-vă la numărul de pacienți cu care fiecare medic din acest spital a intrat în contact”.
 Vizualizări articol: 2693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
“Gândiți-vă la numărul de pacienți cu care fiecare medic din acest spital a intrat în contact”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei