Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2020 - Anul XXV, nr. 73 (7378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Variante de subiecte

Elevii care se pregătesc de evaluarea națională și bac vor avea la dispoziție noi modele de subiecte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației vrea ca elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a să continue pregătirea pentru evaluarea națională și bacalaureat, cu toate că asupra acestui an școlar planează o serie de incertitudini.

Ministrul de resort, Monica Anisie, a anunțat că instituția va pune la dispoziție noi modele de subiecte pentru examenele naționale, pe care elevii să le lucreze cât stau acasă.

Variantele de subiecte sunt elaborate de Centrul Național de Examinare și Evaluare și vor fi puse pe site-ul Ministerului Educației.

”Ministerul Educației, prin Centrul Național de Examinare și Evaluare, pregătește deja un set de variante de lucru pentru elevi, tocmai pentru a se pregăti în această perioadă cât stau acasă. Le vom pune pe site-ul ministerului și le vom solicita inspectoratelor școlare să le ofere școlilor din fiecare județ, pentru că este important ca în această perioadă elevii de clasa a VIII-a și clasa a XII-a să se pregătească pentru examenele naționale, să nu oprească pregătirea. De aceea, am solicitat Centrului Național de Evaluare și Examinare să elaboreze variante pe care să le punem la dispoziția elevilor”, a menționat Anisie.

Potrivit calendarului, examenul de final de gimnaziu este programat în zilele de 15, 17 și 18 iunie, în condițiile în care cursurile ar trebui să se încheie pe 5 iunie.

Cât privește examenul maturității, acesta este programat să înceapă pe 9 iunie cu proba orală limba română. Probele scrise urmau să aibă loc în zilele de 22, 23, 24 și 25 iunie. Potrivit aceluiași calendar, pe 29 mai trebuiau să se încheie cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a.

În condițiile actuale, calendarele stabilite de Ministerul Educației nu mai stau în picioare, noi scenarii fiind gândite de oficialii de la București.

Aceștia au menționat că nu iau în calcul amânarea cu un an a examenelor naționale.

„Specialiștii din Ministerul Educației lucrează la mai multe scenarii, privind cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene. (...). În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină evaluarea națională și examenul național de bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației și Cercetării va prezența variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență", a afirmat ministrul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii care se pregătesc de evaluarea națională și bac vor avea la dispoziție noi modele de subiecte.
 Vizualizări articol: 2035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii care se pregătesc de evaluarea națională și bac vor avea la dispoziție noi modele de subiecte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei