Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mar 2020 - Anul XXV, nr. 71 (7376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În vreme de grea încercare

Rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în mijlocul zilei de Buna Vestire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ziua de Buna Vestire, miercuri, 25 martie, la ora 12:00, toate clopotele de la bisericile din județul Suceava, dar și din țară, au sunat timp de câteva minute, iar credincioșii mireni au rostit rugăciuni acasă. A fost îndemnul adresat românilor de către Cancelaria Sfântului Sinod, îndemn „la rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în toată România în mijlocul zilei de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică și în fiecare zi când se oficiază slujbe în bisericile din parohii și mănăstiri”.

Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, se mai spune în comunicatul transmis de Cancelaria Sfântului Sinod, clericii și credincioșii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuși pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei. Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România au sunat 1-2 minute la ora 12.00, în ziua de Buna Vestire, apoi vor suna în fiecare duminică și în fiecare zi când se săvârșește slujbă în bisericile din parohii și mănăstiri. În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioșii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum și alte rugăciuni, la alegere: Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Acoperământului Maicii Domnului, Acatistul Maicii Domnului – Bucuria tuturor celor necăjiți, Acatistul Sfântului Pantelimon, Acatistul Sfântului Dimitrie cel Nou, Acatistul Sfintei Parascheva de la Iași, Acatistul Sfântului Nectarie, Acatistul Sfântului Efrem cel Nou, Acatistul Sfântului Spiridon, Acatistul Sfântului Nicolae, Acatistul Sfântului Luca al Crimeei, Acatistul Sfinților Chir și Ioan, Acatistul Sfintei Filofteia, Acatistul Sfântului Grigorie Decapolitul, Acatistul Sfântului Haralambie, Acatistul Sfântului Visarion al Larisei, Rugăciune la timp de boală, Rugăciune la necazuri și supărări, Rugăciunea părinților pentru copii, Rugăciunea copiilor pentru părinți, Rugăciune pentru frați și surori, iar preoţii din parohii și mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei, se mai spune în comunicatul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

 

Omul are mare nevoie de rugăciune și de ajutorare frățească, de întărire în credință și de apropiere de Dumnezeu

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, spune că pe lângă respectarea restricțiilor medicale și sociale impuse de autorități, omul are „mare nevoie de rugăciune și de ajutorare frățească, de întărire în credință și de apropiere de Dumnezeu” pentru a depăși această încercare. „În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea”, ne încurajează Domnul Iisus Hristos prin cuvintele Sfintei Scripturi (Ioan 16:33), mai spune Preafericitul Daniel. Credincioșii mireni pot să se roage acasă și să spună Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei: „Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David. Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta și umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în mijlocul zilei de Buna Vestire.
 Vizualizări articol: 1422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în mijlocul zilei de Buna Vestire5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei