Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2020 - Anul XXV, nr. 70 (7375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diferențe majore

Spitalul din Bacău cumpără ventilatoare la jumătate de preț față de cele pe care le achiziționează autoritățile din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă e criză profundă, unele afaceri merg strună. Zilele trecute, Consiliul Județean Suceava a aprobat în cadrul unei ședințe extraordinare să aloce suma de 7.000.000 de lei pentru dotarea Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu 44 de ventilatoare.

Banii provin din excedentul bugetului județului Suceava înregistrat la finalul anului 2019 și au fost direcționați către spital pentru a reuși să facă față provocărilor uriașe cauzate de numărul tot mai mare de infectări cu COVID-19.

Conform unui calcul simplu, un ventilator va costa aproape 160.000 de lei. Un preț extrem de piperat și care nu știm dacă se justifică.

Asta în condițiile în care firma Dedeman, care a decis să sponsorizeze Spitalul din Bacău, a primit o ofertă de la furnizorul de ventilatoare la un preț de două ori mai mic decât cel pe care vrea să-l achite autoritățile din Suceava.

Astfel, un ventilator ATI adult/pediatric similar celui care ar trebui să ajungă la Suceava va costa 69.895 de lei, fără TVA, iar dacă adăugăm și acest cost prețul final ajunge la 83.175 de lei. Adică jumătate din ceea ce vor plăti autoritățile sucevene.

În prețul de achiziție al ventilatoarelor de la Bacău sunt cuprinse și 50 de bucăți filtre de umidificare, precum și 25 de bucăți de tubulatură unică de utilizare pentru adulți.

Montajul, punerea în funcțiune, instructajul și remedierea eventualelor defecțiuni sunt asigurate gratuit, iar perioada de garanție este de 24 de luni. Singura problemă este timpul mai lung de livrare a ventilatoarelor, respectiv între 12-14 săptămâni, ceea ce ar putea reprezenta o problemă serioasă în actualele condiții.

Poate că autoritățile din Suceava vor reuși să obțină ventilatoarele mult mai rapid, ceea ce ar justifica întrucâtva prețul dublu care va fi achitat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul din Bacău cumpără ventilatoare la jumătate de preț față de cele pe care le achiziționează autoritățile din Suceava.
 Vizualizări articol: 3286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Spitalul din Bacău cumpără ventilatoare la jumătate de preț față de cele pe care le achiziționează autoritățile din Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei