Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2020 - Anul XXV, nr. 69 (7374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Soluții

Prorectorul Mihai Dimian: Au fost transferate către Spitalul Județean echipamentele liniei de testare pentru COVID-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, a anunțat că duminică au fost transferate către Spitalul Județean Suceava echipamentele asociate liniei semi-automate de testare pentru coronavirus (COVID-19).

Șeful de lucrări, biolog Andrei Lobiuc, s-a ocupat de instalarea și calibrarea lor în spațiul alocat.

Prorectorul estimează că acesta va putea fi operabil până pe 30 martie, „ținând cont de etapele necesare (livrare kituri și consumabile, instruire, implementarea măsurilor de biosiguranță, comparații inter-laboratoare și avizare)”.

„În paralel, ne vom orienta eforturile pentru asigurarea unei soluții alternative de testare bazată pe metoda ELISA. Această soluție nu-și propune, momentan, a fi una de diagnostic, ci de testare ulterioară cu privire la evoluția bolii sau la reintegrarea în muncă a celor care au avut forme ușoare”, a mai arătat Dimian într-o postare online.

Reamintim că echipa Laboratorului de Metagenomică și Biologie Moleculară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a implementat o linie semi-automată de testare pentru coronavirus (COVID-19), sub coordonarea șefului de lucrări biolog Andrei Lobiuc și a profesorului universitar Mihai Dimian, cu consultarea colegilor de la Institutul „Matei Balș” din București și a specialiștilor din industria de profil. 

Potrivit USV, estimările arată că este posibilă efectuarea a peste 200 de teste de mare precizie zilnic, pornind de la probe biologice recoltate de la pacienți. Echipamentele au fost achiziționate pe parcursul anului 2019, prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană coordonat de prof.univ.dr. Mihai Covașă și prof. univ. dr. Mihai Dimian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prorectorul Mihai Dimian: Au fost transferate către Spitalul Județean echipamentele liniei de testare pentru COVID-19.
 Vizualizări articol: 2577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Prorectorul Mihai Dimian: Au fost transferate către Spitalul Județean echipamentele liniei de testare pentru COVID-194.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei