Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2020 - Anul XXV, nr. 59 (7364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel

Ministerul Educației le cere profesorilor să se implice în realizarea de lecții video

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației și Cercetării face apel la cadrele didactice să contribuie cu materiale pentru predare – învățare, proiecte, care pot fi accesate online de către toți elevii și profesorii din România, potrivite acestei perioade din anul școlar.

Mai mult, apelul ministerului de resort conține și un îndemn la ”implicarea profesorilor pentru realizarea de lecții video”, având în vedere crearea unui canal de youtube dedicat liceenilor.

„Ministerul Educației, în parteneriat cu Televiziunea Română, va realiza cursuri pentru toate nivelurile de învățământ, cu prioritate pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a/ XIII-a, pentru a asigura continuitatea pregătirii în vederea susținerii examenelor naționale. Detaliile privind grila de programe pentru Teleșcoală vor fi comunicate în cel mai scurt timp”, se arată în adresa trimisă tuturor inspectoratelor școlare.

De asemenea, este recomandat ca profesorii să mențină în această perioadă legătura cu elevii prin orice alte mijloace tehnice de comunicare.

„Inspectoratele școlare și Casele Corpului Didactic, prin proiectul <Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți> - CRED, au posibilitatea de a încărca în cloud (spațiu virtual de stocare) resurse educaționale deschise, care pot fi accesate de către toți elevii și profesorii din România. În vederea continuării procesului didactic, facem un apel către cadrele didactice să contribuie la creșterea numărului de resurse care vor fi accesibile aici: red.educred.ro. Acestea pot fi încărcate direct, de către profesorii care au conturi pe platformă (de tipul @educred.ro) sau cu ajutorul experților de e-learning angajați în cadrul proiectului”, arată Ministerul într-un comunicat publicat pe edu.ro.

De asemenea, Ministerul Educației are în vedere și crearea unui canal youtube dedicat liceenilor.

„Ne dorim implicarea profesorilor pentru realizarea de lecții video. Suportul tehnic este asigurat în mod gratuit, în cadrul unui parteneriat semnat cu Televiziunea Română. Exprimarea interesului pentru realizarea de conținut video se face prin completarea unui formular disponibil pe edu.ro”, mai transmite Ministerul.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educației le cere profesorilor să se implice în realizarea de lecții video.
 Vizualizări articol: 1254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educației le cere profesorilor să se implice în realizarea de lecții video0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei