Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2020 - Anul XXV, nr. 58 (7363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu frâna de mână trasă

Firmele sucevene de transport internațional de persoane, afectate serios de ”blocada” italiană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele sucevene care efectuează transport internațional de persoane au primit o grea lovitură după ce Italia a interzis orice intrare sau ieșire din peninsulă. Reprezentanții principalelor firme care au ca obiect de activitate transportul de persoane spun că măsura de a stopa traficul vine ca o lovitură de baros și, în mod normal, Guvernul ar trebui să ia măsuri pentru a le veni în sprijin.

Cornel Lucescu, administratorul firmei Tarsin, a precizat că pe relația cu Italia existau cinci curse dus-întors săptămânale, ceea ce reprezintă aproape 30% din totalul curselor internaționale.

”Pe termen scurt vom găsi variante pentru a nu concedia șoferii care nu vor putea munci până cel puțin pe 31 martie 2020, dar nu știu ce va fi după această dată dacă măsurile se vor menține. Sperăm să nu se închidă accesul și în alte țări ale Europei, precum Austria sau Germania, pentru că asta ar însemna să blocăm toată activitatea. Respectăm toate deciziile luate de Guvern, dar sperăm să primim compensații pentru această perioadă”, a precizat Cornel Lucescu.

Și pentru firma Ramiro problemele sunt similare. Dumitru Prichici, administratorul firmei, a precizat că 30 de șoferi vor trebui ”trași pe dreapta” ca urmare a intrării în vigoare a blocajului spre și dinspre Italia, țară cu care existau cinci curse dus-întors.

”Nu am evaluat care sunt pierderile pentru moment, dar cea mai mare problemă este cu oamenii, cu șoferii. Aceștia au rate, și-au făcut niște previziuni și acum s-ar putea să întâmpine greutăți. Nu am luat nici o decizie privind șoferii și ce vor face aceștia în perioada următoare, dar vom discuta și cu siguranță nu vom renunța la ei”, a menționat Dumitru Prichici.

Atlassib, o altă firmă importantă în acest domeniu, opera curse zilnice spre și dinspre Italia. Toate au fost anulate, iar această măsură va afecta un număr de 30 de șoferi.

”Conducerea societății a stabilit ca șoferii să-și ia concediu de odihnă, în cazul în care există restanțe pe anul trecut, sau concediu fără plată. În funcție de evoluția situației urmează să luăm deciziile cele mai corecte și le vom anunța și public”, a spus Daniel Gherman, șef de coloană la Atlassib Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele sucevene de transport internațional de persoane, afectate serios de ”blocada” italiană.
 Vizualizări articol: 4754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele sucevene de transport internațional de persoane, afectate serios de ”blocada” italiană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei