Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2020 - Anul XXV, nr. 58 (7363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz: „Guvernarea haotică a PNL a afectat profund sănătatea”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz consideră că, prin măsurile luate, actuala guvernare PNL a afectat profund domeniul sănătății. Maricela Cobuz a declarat că în momentul de față România are nevoie de o guvernare responsabilă deoarece domenii prioritare precum sănătatea, educația și economia suferă în mod vizibil.

„Săptămâna trecută a avut loc în Parlament audierea ministrului propus al Sănătății, Victor Costache, în Guvernul Cîțu. Acesta a primit aviz negativ în Comisiile reunite de sănătate din Senat și Camera Deputaților. În cadrul audierii i-am adresat domnului Costache mai multe întrebări. Una dintre ele se referă la scăderea bugetului pe sănătate cu mai mult de 20% față de anul precedent și de asumare a Bugetului pe anul 2020, aspect nemaiîntâlnit până în prezent, deoarece bugetul se votează cu votul majorității în Parlament”, a spus Cobuz. Ea a atras atenția că având un buget mai mic, Guvernul propus nu își va permite susținerea politicilor actuale, creșterea salariilor personalului medical, investiții în infrastructură și aparatură medicală, asigurarea medicamentelor compensate sau gratuite sau programele de screening pentru bolile grave. „De asemenea, l-am întrebat pe ministrul propus al Sănătății cum va reuși Ministerul Sănătății în guvernarea PNL să asigure lipsa medicamentelor absolut necesare pentru supraviețuirea pacienților cu diabet, metformin și acarboză, a senzorilor pentru determinarea glicemiei, acestea lipsind din mai multe spitale din țară, inclusiv din Spitalul Județean Suceava. Asta în condițiile în care copii cu diabet din județul Suceava sunt nevoiți să se deplaseze la Iași pentru achiziționarea senzorilor necesari monitorizării și tratării bolii, ceea ce implică cheltuieli suplimentare pentru familie”, a arătat deputatul PSD de Suceava.

Maricela Cobuz a precizat că în anul 2018 Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Guvernului PSD, a acordat pompe de insulină şi senzori de monitorizare continuă a glicemiei pentru copiii bolnavi de diabet, pentru a-i ajuta pe aceştia în tratamentul bolii. „A fost singurul Guvern care a acordat o importanţă maximă pacienţilor cu diabet şi în special copiilor, aceștia scăpând de numărul mare de injecţii şi de înţepăturile necesare controlului glicemic”, a declarat Cobuz. Deputatul social-democrat a mai spus că, în prezent, România se confruntă cu o criză reală de medicamente, foarte multe medicamente părăsind țara datorită exportului paralel, iar dincolo de aspectele politice, cei care vor avea de suferit rămân pacienții. Maricela Cobuz a dat asigurări că în calitate de deputat PSD de Suceava și membru în Comisia pentru sănătate și familie, dar mai ales în calitate de medic, va milita întotdeauna pentru creșterea calității serviciilor medicale, astfel încât pacienții din România să fie tratați la fel ca în celelalte state membre UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz: „Guvernarea haotică a PNL a afectat profund sănătatea”.
 Vizualizări articol: 1388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz: „Guvernarea haotică a PNL a afectat profund sănătatea”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei