Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mar 2020 - Anul XXV, nr. 55 (7360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susținere

Gheorghe Flutur consideră că Universitatea Suceava este unul dintre principalele motoare de dezvoltare ale județului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, vineri, la ședința festivă organizată la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava cu prilejul aniversării a 30 de ani de la înființarea acesteia și a 57 de ani de învățământ superior la Suceava. În discursul său, Gheorghe Flutur a ținut să evidențieze faptul că Universitatea ”Ștefan cel Mare” este unul dintre principalele motoare de dezvoltare a județului.

Flutur le-a transmis universitarilor suceveni să fie mai puțini modești și să promoveze mai mult această instituție de învățământ superior. „Parcă prea în șoaptă sau deloc vorbiți de străbunica de la Cernăuți. Dumneavoastră sunteți parte a Universității de la Cernăuți și trebuie să vorbiți mai des de universitatea bucovineană, care este cu 15 ani mai nouă decât cea de la Iași”, a spus Flutur. El consideră că învățământul superior din județ nu a început în 1953, ci în 1949, cu Institutul Silvic de la Câmpulung Moldovenesc.

Președintele CJ Suceava a precizat că știe acest lucru deoarece în 1997, când a preluat conducerea Direcției Silvice Suceava, s-a luptat pentru ca învățământul silvic să primească o clădire nouă. „Și verificați semnătura că este a mea și ați primit acea clădire de la Direcția Silvică, care acum este la universitate”, a arătat Gheorghe Flutur. El a subliniat că în condițiile în care Universitatea Suceava este principalul motor de dezvoltare, administrația județeană trebuie să se preocupe de dezvoltarea de proiecte comune.

Gheorghe Flutur a declarat că joi a fost oficializat parcul industrial din apropierea Aeroportului Suceava, care are ca scop dezvoltarea de noi afaceri. „Aici este invitată și universitatea, cu care noi avem un cluster pe bioeconomie. Săptămâna viitoare vreau să ne întâlnim din nou, pentru că având parcul industrial trebuie să turăm motoarele pentru a aduce proiecte pe bani europeni”, a precizat Flutur. El a declarat că Universitatea Suceava trebuie să depună proiecte de mediu, prin programul „Green Deal”, care va avea o treime din banii europeni din exercițiul 2021. Gheorghe Flutur a arătat că prin acest program vor putea fi depuse proiecte pentru drumuri, unități școlare, dar și pentru dezvoltarea turistică a unor zone precum Ostra, Crucea, Broșteni, Fundu Moldovei, Ciocănești sau Iacobeni. De asemenea, Gheorghe Flutur a precizat că este și va fi partenerul Universității Suceava pentru înființarea unei facultăți de medicină. „Consiliul Județean Suceava investește masiv în dezvoltarea infrastructurii spitalicești. Am alocat aproape 70 de milioane de euro în Spitalul Județean Suceava, despre care alții spun, nu noi, că este un spital de top. Acum pregătim o investiție de peste 80 de milioane de euro pentru un spital modern de copii, pregătim institutul oncologic, acestea fiind doar câteva dovezi ca vrem să întindem o mână de ajutor pentru înființarea unei facultăți de medicină”, a declarat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a precizat că Universitatea Suceava reprezintă un atu pentru ca județul să devină o regiune distinctă. „De multe ori lumea întreabă dacă reorganizarea administrativă va presupune ca Suceava să fie o regiune. Noi putem să ne câștigăm aceste drepturi de regiune prin ceea ce facem. Și universitatea este unul dintre vârfurile de lance, pentru că e regională, se adresează mai multor zone. De asemenea, spitalul de la Suceava a început să devină regional, la fel ca și aeroportul”, a declarat Gheorghe Flutur. El a spus că personal crede foarte mult într-un parteneriat sincer, strâns și pragmatic între administrația locală, universități și mediul de afaceri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur consideră că Universitatea Suceava este unul dintre principalele motoare de dezvoltare ale județului.
 Vizualizări articol: 1698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Gheorghe Flutur consideră că Universitatea Suceava este unul dintre principalele motoare de dezvoltare ale județului1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei