Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mar 2020 - Anul XXV, nr. 55 (7360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Planuri pentru viitor

Facultate de Medicină, vizavi de Pompieri, și un nou corp de clădire în parcul Areni, printre investițiile de la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La ceremonia prilejuită de Zilele Universității din Suceava, rectorul instituției, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a prezentat un bilanț al activității aferente anului 2019, trasând și noi obiective pentru viitor.

Cât privește investițiile pe care instituția le are în vedere în următorii ani, rectorul a punctat câteva obiective care ar suplimenta spațiile destinate educației și cercetării: un sediu pentru Facultatea de Medicină, un nou corp de clădire în parcul Universității, o clădire modulară în campus, cămine studențești etc.

„Din punct de vedere al spațiilor, suntem înghesuiți, deja avem închiriate șapte săli în clădirea Centrului de Proiectări Bucovina, vizavi de Poliția Județeană, foarte aproape de campus. Dezvoltarea unui număr mare de programe de studiu va implica în viitor și alte spații necesare învățământului și cercetării”, a menționat rectorul.

Facultatea de Medicină ar urma să aibă sediul vizavi de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pe un teren de 1.000 mp.

O altă investiție pe care USV o are în vedere este extinderea corpului E, în parcarea din față, din parcul Areni – Universității.

„Pregătim documentația pentru a solicita certificatul de urbanism și, în paralel, am adresat o solicitare primăriei pentru a ne acorda în administrare o mică suprafață verde din parcul Universității. Sperăm să găsim înțelegerea și să fie aprobată”, a mai arătat Valentin Popa.

Acesta a mai menționat că cele două investiții ar urma să fie inaugurate în următorii patru-cinci ani.

Un spațiu care ar urma să fie dat în funcțiune mai repede este o clădire modulară, ușor de construit, și care va funcționa începând din noul an universitar. Clădirea modulară ar urma să fie amplasată în spațiul dintre bazinul de înot, corpul F, Camera de Comerț și căminul 2.

 

Cămine

Referitor la spațiile de cazare disponibile pentru studenții instituției, USV așteaptă demararea lucrărilor pentru căminul din Campusul de la Moara, cămin ce va asigura peste 800 de locuri de cazare.

„Acesta este principalul obiectiv din C2 din viitorul apropiat. De construcția acestuia depinde dezvoltarea ulterioară a campusului de la Moara. Acolo vom avea și sedii de facultate, un teren de sport, un restaurant, cantină studențească și multe alte obiective. Zona este în plină dezvoltare”, a subliniat Popa.

Printre alte investiții, rectorul a mai amintit de reabilitarea căminului de fete din campus (C1) și modernizarea căminului preluat de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară (C6).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Facultate de Medicină, vizavi de Pompieri, și un nou corp de clădire în parcul Areni, printre investițiile de la USV.
 Vizualizări articol: 4483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Facultate de Medicină, vizavi de Pompieri, și un nou corp de clădire în parcul Areni, printre investițiile de la USV4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei