Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2020 - Anul XXV, nr. 54 (7359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenție

Cazuri de agresiune mai puține, însă mai grave, în școlile din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorul școlar general, prof. Grigore Bocanci, a prezentat, la întâlnirea cu directorii școlilor din județ, o analiză cu privire la evoluția cazurilor de agresiune din școli și din preajma acestora, din perioada 2013 – 2019.

Potrivit acestuia, în acest interval, au scăzut incidentele de pe raza unităților de învățământ, de la 1.200 în anul școlar 2013 – 2014, la 148 în semestrul I al acestui an școlar.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean a îndemnat managerii instituțiilor să se implice în supravegherea elevilor și să se asigure că iau toate măsurile necesare pentru a preveni fapte de violență, agresiuni.

„Nu ne-am putea lăuda cu o siguranță de 100% în școli, însă trebuie să ne străduim pe cât posibil, cât de mult, împreună cu forțele de ordine, cu firmele de pază și protecție, pentru a asigura siguranța copiilor în unitățile de învățământ. De noi depinde cum gestionăm situațiile nedorite. Nu e de ajuns sistemul de supraveghere video, nu stăm în cancelarie dacă avem aceste sisteme, trebuie să supraveghem copiii”, a transmis Bocanci directorilor unităților școlare.

 Referitor la acest aspect, comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a adăugat că statisticile din acest domeniu sunt descendente, ajungându-se acum la un minim istoric.

„Cifrele care s-au înregistrat cu privire la siguranța în mediul școlar, în ultima perioadă, sunt meritul directorilor. Cu toate acestea, din păcate, vedem și noi zi de zi fapte care se acutizează, lucrurile escaladează. Din păcate, suntem nevoiți să urmărim aproape săptămânal, să analizăm imagini extreme, să luăm măsuri din ce în ce mai extreme”, a menționat comisarul-șef. Potrivit acestuia, anul precedent, poliția suceveană a operat cele mai multe arestări și rețineri pe zona de infracționalitate în mediul școlar .

„Astea au fost măsurile pe care a trebuit să le luăm în 2019, în cel puțin două dintre cazurile pe care mi le amintesc”, a completat Epureanu.  

Acesta a menționat că instituția pe care o reprezintă va continua demersurile pentru asigurarea siguranței în școli, cu sprijinul și colaborarea directorilor.

„Siguranța în mediul școlar înseamnă să acționezi ferm, iar asta s-a întâmplat și în urmă cu câteva zile, când s-a ajuns ca în zona adiacentă unei școli să se folosească armament în condiții de ilegalitate”, a mai precizat Epureanu, referindu-se la incidentul de la liceul de la Moldovița, unde un muncitor și un grup de profesori au fost agresați în curtea Liceului Tehnologic ”Vasile Cocea” de doi bărbați, tată și fiu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul reuniunii de management instituțional, eveniment la care au luat parte toți directorii unităților cu personalitate juridică din județul Suceava. Aceasta s-a desfășurat la Liceul Filadelfia.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazuri de agresiune mai puține, însă mai grave, în școlile din județ.
 Vizualizări articol: 1268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cazuri de agresiune mai puține, însă mai grave, în școlile din județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei