Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 feb 2020 - Anul XXV, nr. 49 (7354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Lămuriri

Telverde, gratuit, pentru informații privind înscrierea în clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava pune la dispoziția părinților interesați de orice fel de informație privind înscrierea la clasa pregătitoare un număr de telefon gratuit, în caz de nevoie de asistență.

Numărul de TelVerde inițiat de Inspectoratul Școlar este 0800.816.230, acesta fiind disponibil începând cu data de 24 februarie, de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.30, și vineri, în intervalul orar 8.00-14.00.

Cei interesați pot primi date despre calendarul înscrierii în învățământul primar, metodologia de înscriere, circumscripții școlare, plan de școlarizare, evaluare psihosomatică sau alte detalii.

De asemenea, informații necesare pentru părinți pot fi consultate pe pagina online a IȘJ Suceava.

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, prin completarea de către părinți/tutori a cererilor-tip, se realizează în perioada 4-23 martie 2020. 
Până atunci, școlile vor organiza "Ziua porților deschise" (zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate), se vor realiza evaluările psihosomatice (25 februarie – 20 martie, pentru copiii care nu împlinesc 6 ani până pe 31 august), iar școlile vor afișa planul de școlarizare, criterii de departajare etc.

Într-o primă fază, pe 26 martie, se realizează repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

Între 27 și 30 martie, vor fi procesate cererile prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.

Pe 1 aprilie se afișează în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase libere pentru clasele pregătitoare.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe pe 23 aprilie.

 

355 de clase pregătitoare, dintre care 41 în regim simultan

Peste 7.000 de boboci ar urma să fie înscrişi în clasa pregătitoare pentru anul școlar următor, în 355 de clase, potrivit estimărilor realizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava.

Din totalul acestora, este prevăzută organizarea a 41 de clase pregătitoare simultane cu 659 de elevi.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare.

De partea cealaltă, părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020 inclusiv pot să își înscrie copiii la pregătitoare, dacă dezvoltarea lor este corespunzătoare.

Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2020-2021 sau care nu trec de evaluarea psihologilor vor fi consiliați în vederea înscrierii copiilor la grădiniță, în grupa mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Telverde, gratuit, pentru informații privind înscrierea în clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 2270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telverde, gratuit, pentru informații privind înscrierea în clasa pregătitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei