Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 feb 2020 - Anul XXV, nr. 46 (7351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Încă o condamnare pentru ţeparul Radu Ştefan Angelescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Radu Ştefan Angelescu, suceveanul care a înşelat mai multe persoane şi firme, a fost condamnat ieri într-un nou dosar penal. Este vorba de un dosar în care a fost trimis în judecată pentru acelaşi tip de fapte pentru care a mai fost condamnat şi cu alte prilejuri.

Şi de această dată, magistraţii de la Tribunalul Suceava au stabilit că Radu Ştefan Angelescu este vinovat şi i-au dat 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală. Judecătorul a mai constatat că există şi condamnări mai vechi. În consecinţă, în final pedeapsa principală a fost stabilită la 3 ani de închisoare şi 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi administrator de societăţi comerciale.

„Constată că inculpatul a executat pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare aplicată prin prezenta hotărâre de la data de 12.06.2014 și până la data de 12.04.2017 când s-a liberat condiţionat, cu un rest rămas de executat de 547 zile, iar executarea pedepsei complementare începe de la împlinirea termenului de liberare condiționată”.

Instanţa a mai decis să admită şi acţiunea civilă formulată de Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi l-a obligat pe Radu Ştefan Angelescu să plătească suma de 93.659 de lei, din care impozit pe profit, în sumă de 42.815 de lei şi TVA suplimentar în sumă de 50.843 de lei precum şi dobânzile şi penalităţile aferente.

Trebuie spus că soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Radu Ştefan Angelescu a fost trimis în judecată în mai multe dosare, toate pentru ţepe trase unor persoane fizice sau juridice. Într-un dosar, suceveanul a fost acuzat că, prin intermediul a trei firme al căror administrator era, nu a înregistrat în evidenţele contabile nu mai puţin de 265 de facturi fiscale, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA-ului. Ştefan Radu Angelescu a mai fost acuzat şi că a oferit date fictive sau inexacte cu privire la sediile sociale ale firmelor sale, pentru a se sustrage de la efectuarea verificărilor financiar-contabile.

Acelaşi afacerist a mai fost judecat şi pentru că a luat tiruri întregi cu materiale de construcţie în valoare de circa 600.000 de euro de la mai multe firme din ţară, fără a achita însă o mare parte din sumă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o condamnare pentru ţeparul Radu Ştefan Angelescu.
 Vizualizări articol: 2019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă o condamnare pentru ţeparul Radu Ştefan Angelescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei