Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 feb 2020 - Anul XXV, nr. 45 (7350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Zilele USV, la trei decenii de la transformarea Institutului de Subingineri în Universitatea „Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna viitoare, cu prilejul aniversării a 30 de ani de la transformarea Institutului de Subingineri în Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), instituția organizează o serie de evenimente sub genericul Zilele USV.

Ziua de 7 martie este data la care Guvernul României, în anul 1990, a hotărât înființarea Universității din Suceava, prilej cu care comunitatea academică a propus pentru săptămâna viitoare un program special.

Etapa de după 1990 a însemnat „consolidare academică, diversificare didactică și științifică și afirmare pe plan intern și internațional”, spun reprezentanții instituției.

În perioada menționată, USV propune un program variat, care cuprinde lansări de carte, conferințe, spectacole, întâlniri.

Pe 4 martie, de la ora 15.00, Dimma’S, una dintre puținele trupe de pop-opera din țară, va susține un recital de excepție, alături de mezzosoprana Viorica Corjan. Evenimentul se va desfășura în Atrium corpului E, iar intrarea este liberă.

Joi, 5 martie, la parterul Corpului E, cei interesați vor putea viziona expoziția fotografică „Itinerare geografice", organizată de Departamentul de Geografie din Facultatea de Istorie și Geografie, responsabil lector univ. dr. Dinu Iulian Oprea.

Joi, 5 martie, ora 12.00, Biblioteca USV organizează „Biblioteca Universitară - Spațiu al dialogului cultural și științific”: „Cititorii scriu și recită” – invitat: Ana Maria Antonesei, masterand, an II; Lansare de carte - „Nu știu ...,” autor Marian Florin Morariu, student, anul I; prezintă: Ana Maria Antonesei, an II; deschiderea Cărții de Onoare a Bibliotecii USV.

Tot joi, Teatrul Studențesc Fabulinus invită publicul sucevean la premiera piesei „Baba oarba”, în regia lui Cosmin Panaite. Reprezentația este programată pentru ora 19.00, la Auditorium „Joseph Schmidt”.

Distribuția: Polya Zubati, Radu Andonie, Vitali Cuzub, Elian Agache, Costin Bucătaru; echipa tehnică: Ilie Doroftei și Ionuț Flutur.

Vineri, 6 martie 2020, de la ora 9.00, Aula Magna din Corp A va găzdui o ședință festivă, iar de la 10.30 Departamentul de Științe Umane și Social-Politice din Facultatea de Istorie și Geografie organizează simpozionul „Alma mater sucevensis”, ediția XX.
Seria de evenimente continuă cu”Omul și cartea” - Biblioteca USV.
Invitat de onoare este prof. univ. dr. ing. Mihai Grămăticu, de la Universitatea „Ștefan cel Mare”, invitați speciali: prof. univ. dr. ing. Vasile Puiu - Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și prof. univ. dr. Vasile Crăciun - Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.
Vineri, de la 14.00, la 20 de ani de la înființare, Facultatea de Științe ale Educației organizează o întâlnire a foștilor absolvenți.

Ultimele evenimente din agenda săptămânii sunt „Marketing educațional. A fi sau a avea”, activitate de formare, organizatoriBiblioteca USV, conf. univ. dr. Alexandru Nedelea și asist. univ. dr. Costel Ioan Cioban și lansarea de carte „Politicile SUA, Germaniei și Rusiei în spațiul românesc (1990-2018)”, autor conf. univ. dr. Florin Pintescu. Prezintă evenimentul prof. univ. dr. Ștefan Purici și lector. univ. dr. Marcela Slușarciuc.
Organizatori: Biblioteca USV, Facultatea de Istorie și Geografie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele USV, la trei decenii de la transformarea Institutului de Subingineri în Universitatea „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Zilele USV, la trei decenii de la transformarea Institutului de Subingineri în Universitatea „Ștefan cel Mare”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei