Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 feb 2020 - Anul XXV, nr. 45 (7350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătiri pentru școală

Suceava are opt centre de evaluare a copiilor care intră în clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava a stabilit opt centre de evaluare a dezvoltării psihosomatice a preșcolarilor, pentru înscrierea în învăţământul primar, pentru anul şcolar 2020-2021.

Evaluarea psihosomatică și avizul din partea psihologului sunt obligatorii pentru preșcolarii care sunt născuți după 1 septembrie 2014, pentru care înscrierea la clasa pregătitoare nu este obligatorie, ci este doar opțiunea părintelui.

Pentru a şti dacă viitorul elev poate face față cu succes clasei pregătitoare, părinţii trebuie să solicite evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului lor, efectuată de psihologii CJRAE Suceava. În caz contrar, psihologii vor recomanda ca micuțul să urmeze încă un an de grădiniță.

Perioada prevăzută în metodologie, pentru realizarea evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, este 25 februarie – 20 martie 2020.

 

Programări pentru evaluare

La nivelul municipiului Suceava vor fi organizate două centre de evaluare, unul la Liceul cu Program Sportiv, din bulevardul George Enescu, nr. 26A, şi celălalt la CJRAE Suceava, lângă Liceul cu Program Sportiv Suceava.

În Rădăuţi, centrul de evaluare va funcţiona la Grădinița cu Program Prelungit „Micul Prinț” (str. Al. cel Bun, nr. 1), iar la Fălticeni, GPP Nr. 1 „Gulliver” (str. N. Beldiceanu, FN).

La Gura Humorului, evaluările se vor GPP „Căsuța Piticilor” (str. Lct. Viorel Marceanu, nr. 22), în municipiul Câmpulung Moldovenesc centrul de evaluare va fi organizat la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” (str. Calea Bucovinei, nr. 26), iar pentru zona Vatra Dornei, evaluarea va fi asigurată la Liceul Teoretic „Ion Luca”. Un alt centru de evaluare va fi organizat la Liceul Tehnic “Ion Nistor” Vicovu de Sus.

 Reprezentații CJRAE Suceava transmit că evaluarea psihosomatică a preşcolarilor se va realiza în prezenţa părintelui / tutorelui legal care îl însoţeşte.

Documentele necesare cu care se prezintă părinţii/ tutorii care însoțesc copiii la evaluare sunt: copie certificat de naştere, adeverinţă de la medicul de familie cu specificaţia ,,clinic sănătos” sau ,,apt pentru şcoală”.

Programările în vederea evaluării se fac telefonic, la responsabilul de zonă, de luni până vineri, între orele 9 și 16, iar evaluările în centre se desfășoară între orele 10 și 18.

Contactele de la centrele de evaluare se găsesc pe site-ul Inspectoratului Școlar Suceava, la secțiunea Învățământ primar. Tot aici poate fi consultată metodologia de înscriere în clasa pregătitoare, calendarul complet, planul de școlarizare al școlilor și detalii despre Ziua porților deschise.

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, prin completarea de către părinți/ tutori a cererilor-tip de înscriere, se realizează în perioada 4 martie – 23 martie 2020. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava are opt centre de evaluare a copiilor care intră în clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava are opt centre de evaluare a copiilor care intră în clasa pregătitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei