Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 feb 2020 - Anul XXV, nr. 45 (7350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Prevenție

DSP și Prefectura Suceava au pregătit spațiile de carantină pentru cei care vin din zonele afectate de coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spațiile de carantină pentru persoanele care ajung în județul Suceava din localitățile Maleo, Terranova dei Passerini, Codogno, San Fiorano, Somaglia, Fombio, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Betonico şi Castelgerundo din Italia sunt pregătite, a declarat, ieri, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Silvia Boliacu. Aceasta a spus că, în ultimele săptămâni, DSP și Prefectura Suceava au identificat cele mai potrivite locații pentru carantină și s-au luat toate măsurile pentru amenajarea acestora, de la cazarmament și dezinfectante până la asigurarea hranei celor care ar avea nevoie să fie carantinați. Este vorba despre persoanele care vin din localităţile italiene care sunt în carantină din cauza coronavirusului și care vor intra în carantină timp de două săptămâni, în spaţii special amenajate.

Celor care vin din Lombardia şi Veneto li se va cere să se izoleze benevol la domiciliu. Silvia Boliacu a mai spus că, în ceea ce privește controlul medical la Aeroportul Suceava – la zborurile din Italia, și la punctele de trecere a frontierei Siret și Vicșani, acesta este asigurat deocamdată cu personal din cadrul DSP, cu posibilitatea de suplimentare, dacă situația se va schimba, cu personal medical din spitale, cabinete medicale etc., potrivit OUG nr.11/2020.

„Asigurăm populația că lucrurile sunt sub control și medicii își fac datoria, conform ordinelor și legilor în vigoare”, a mai afirmat directorul executiv al DSP Suceava.

 

Măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus

Reamintim că pentru noul coronavirus nu există încă tratament specific și nici vaccin. Pentru prevenirea contaminării medicii recomandă să vă spălați mâinile cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde, de multe ori. Spălarea mâinilor elimină virusul.

Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute, mențineți distanța de cel puțin un metru între dumneavoastră și alte persoane, în special când acestea tușesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată. Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură, astfel evitați atingerea dacă nu v-ați spălat bine mâinile.

Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți; nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul. Momentan, nu există cercetări științifice  care să evidențieze că medicamentele antivirale pot preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele funcționează doar împotriva bacteriilor, nu împotriva virusului. Covid-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată și o infecție bacteriană.

Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool; utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave; produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase. Până în prezent nu există nici o dovadă că produsele/obiectele produse în China pot transmite noul coronavirus (Covid-19).

Daca v-ați întors dintr-o călătorie din China sau din zonele în carantină din Europa de mai puțin de 14 zile sau ați intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele în carantină din Europa de mai puțin 14 zile și aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală, sunați la 112 pentru a primi informații necesare. Purtați mască de protecție dacă intrați în contact cu alte persoane, folosiți servețele de unică folosință.

În acest moment nu există dovezi că animalele de companie, câini și pisici, pot fi infectate de virus, dar medicii spun că trebuie spălate mâinile cu apă și săpun după atingerea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP și Prefectura Suceava au pregătit spațiile de carantină pentru cei care vin din zonele afectate de coronavirus.
 Vizualizări articol: 3202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
DSP și Prefectura Suceava au pregătit spațiile de carantină pentru cei care vin din zonele afectate de coronavirus5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei