Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 feb 2020 - Anul XXV, nr. 45 (7350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Pe propria răspundere”

Cei circa 300 de oameni care au revenit din Italia la Mironu, de teama coronavirusului, susțin că n-au fost în cele 11 orașe închise

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 300 de persoane din localitatea Mironu, din comuna Valea Moldovei, s-au întors în cursul zilelor de duminică și luni din Italia, de teama noului coronavirus. Primarul din Valea Moldovei, Constantin Moroșan, a declarat, ieri, că este vorba despre localnici din comunitatea de romi din Mironu, care „au fugit din Bergamo, cu microbuze”. „La frontieră au declarat că vin din Germania și acum sunt acasă, la Mironu. Au venit ieri, au venit azi și din informațiile pe care le am, tot de la ei, mai sunt care vin cu autocare”, a declarat primarul Moroșan, de-a dreptul panicat. Acesta a mai spus că majoritatea celor care s-au întors în aceste zile din Italia au copii la școala din sat, motiv pentru care consideră că ar trebui suspendate cursurile.

Pe de altă parte, directorul școlii din Valea Moldovei, Mihai Fedorovici, a declarat că ieri dimineață a comunicat situația la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava și a solicitat lista cu localitățile din Italia aflate în carantină. „După aceea, cinci profesori de la școala din Valea Moldovei și cinci de la școala din Mironu am mers din casă în casă și i-am întrebat din ce localități au venit. Au spus că de la Roma, de la Milano, de la Torino...Nu este nici unul din cele 12 orașe închise. Nici nu aveau cum să vină din orașele în carantină pentru că de acolo nu se intră, nu se iese. Au spus că toți părăsesc de frică Italia și credem că în zilele următoare vor ajunge la circa 400”, a afirmat profesorul Fedorovici. Potrivit acestuia, recomandările sanitare valabile la acest moment spun că cei care s-au întors din „zone vulnerabile” pot să stea acasă benevol. „Majoritatea vor să stea acasă, dar celor care nu vor nu ai ce să le faci. Am trimisă adresă și la medic, pentru monitorizare”, a mai spus profesorul.

În ceea ce privește prezența la cursuri a copiilor ai căror părinți s-au întors din Italia, aceștia au fost informați încă de ieri că, dacă doresc, pot să stea acasă, dar dacă ieri au fost mulți cei care au plecat, pentru astăzi „au spus că vor să meargă la ore”, conform profesorului Fedorovici. „Cred că va fi o prezență acceptabilă și orele se vor putea desfășura în bune condiții”, a mai spus acesta.

Potrivit primarului din Valea Moldovei, comunitatea de romi din Mironu numără 2.500 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei circa 300 de oameni care au revenit din Italia la Mironu, de teama coronavirusului, susțin că n-au fost în cele 11 orașe închise.
 Vizualizări articol: 5137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cei circa 300 de oameni care au revenit din Italia la Mironu, de teama coronavirusului, susțin că n-au fost în cele 11 orașe închise5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei