Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 feb 2020 - Anul XXV, nr. 43 (7348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De ieri

Marca de ciocolată „Muzeul Național al Bucovinei” are un nou sortiment: amară și de dimensiuni mici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei are, de ieri, încă un sortiment de ciocolată personalizat. Este o ciocolată amăruie, cu dimensiunea de 3 centimetri pătrați, care se adaugă primului produs de brand Ciocolata Muzeului Bucovinei, fabricată manual, în serie limitată, creată după o rețetă specială, dedicată muzeului sucevean. Managerul muzeului, dr. Emil Ursu, a declarat că primul sortiment de ciocolată a fost foarte apreciat de vizitatorii instituției. Potrivit acestuia, din data de 24 ianuarie a.c., când a fost pusă în vânzare, la Muzeul de Istorie s-au vândut 460 de bucăți din Ciocolata Muzeului Bucovinei, iar la magazinul Cetății de Scaun, 40 de bucăți.

Noul sortiment de ciocolată amăruie costă 1,50 de lei și se găsește deocamdată doar la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie, un prim stoc de 600 de bucăți.

Muzeul Național al Bucovinei este printre puținele muzee din România și chiar din Europa care au propria marcă de ciocolată. Aceasta este creată de firma Pralin Cisnădie din Sibiu și este o combinaţie de ciocolată cu lapte, cremă de rom și biscuit crocant, prezentată într-un ambalaj elegant, cu însemne și culori specifice logoului muzeului.

Un alt produs personalizat al Muzeului Național al Bucovinei este Vinul Domnesc Cetatea Sucevei, un vin Rhein Riesling, produs de Casa Jidvei, vinificat în demisec, cu arome florale și fructate, unde predomină piersica, lămâia galbenă și grapefruitul. Vinul este ambalat într-o cutie care pe partea frontală are reprezentate Castelul de la Cetatea de Baltă, loggo-ul companiei Jidvei, Cetatea Sucevei, coroana voievodală moldovenească și poarta de intrare în cetate. De asemenea, desenul fortului central al Cetății Sucevei se prelungește pe părțile laterale ale cutiei. Pe partea din spate a cutiei se regăsește motivul pentru care vinul produs de compania Jidvei a fost adus în Cetatea Sucevei, împreună cu următorul mesaj: „Și se întorcea biruitor din războaie domnul Moldovei, în Cetatea Sucevei, întâmpinat cu mare veselie de poporul său, răsplătind cu scumpe daruri oștenii săi cei viteji. În tihna vechilor ziduri se auzeau la ceas de seară povești despre crâncene lupte și erau pomeniți eroii dispăruți. Un ulcior cu cel mai bun vin moldovenesc sau adus de peste munți, din preajma cetăților stăpânite o vreme domnii Moldovei, au fost întotdeauna un dar de mare preț”. Vinul Domnesc este în sticlă de tip Rhein, închisă la culoare, pentru a nu permite luminii solare să aducă atingere calității vinului. Pe etichetă sunt denumirea vinului și soiul de struguri din care a fost produs, coroana și pecetea Moldovei.

Pe gâtul sticlei se găsește o minibroșură, care prezintă în limbile română, engleză și germană o filă din istoria Cetății de Scaun a Sucevei. În cursul anului 2019 muzeul a vândut 240 de sticle la magazinul propriu de prezentare și 12 sticle la magazinul Cetății de Scaun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marca de ciocolată „Muzeul Național al Bucovinei” are un nou sortiment: amară și de dimensiuni mici.
 Vizualizări articol: 1850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marca de ciocolată „Muzeul Național al Bucovinei” are un nou sortiment: amară și de dimensiuni mici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei