Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 feb 2020 - Anul XXV, nr. 33 (7338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Școala Gimnazială Ilișești și-a suspendat cursurile pentru o zi din cauza infecțiilor respiratorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce pe parcursul săptămânii trecute mai multe unități de învățământ și-au suspendat cursurile din cauza numărului mare de îmbolnăviri de infecții respiratorii și gripe, luni, 10 februarie, o singură școală a decis sistarea activității.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, la Școala Gimnazială ”Simion Florea Marian” Ilișești sunt suspendate cursurile în toată unitatea școlară, inclusiv la grădinițele din Brașca și Ilișești, din cauza evoluției situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăviri cu infecții respiratorii și pneumonii.

În unitate a fost efectuată dezinfecție generală în ziua de sâmbătă, situația fiind monitorizată pe parcursul a trei zile, în intervalul 8-10 februarie, conform indicațiilor Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Cursurile vor fi reluate marți, 11 februarie.

Potrivit recomandărilor Ministerului Educației, unitățile de învățământ trebuie să aplice o serie de măsuri obligatorii pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivitățile de preșcolari și elevi.

Astfel, unitățile de învățământ trebuie să realizeze, zilnic, triajul elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ la începutul fiecărui schimb.

De asemenea, în cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/ grupă de copii, cursurile clasei/ grupei respective se vor suspenda.

În cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspenda. Obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ.

Printre altele, se va asigura apă și săpun în unitățile de învățământ, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea măsurilor de igienă personală și colectivă: spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea toaletei etc.); spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor; consumul de apă doar din surse sigure, autorizate.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala Gimnazială Ilișești și-a suspendat cursurile pentru o zi din cauza infecțiilor respiratorii.
 Vizualizări articol: 1163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școala Gimnazială Ilișești și-a suspendat cursurile pentru o zi din cauza infecțiilor respiratorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei