Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 ian 2020 - Anul XXV, nr. 24 (7329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

O grădiniță, închisă parțial din cauza gripei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a anunțat, prin purtătorul de cuvânt Cezar Anuței, că Grădinița cu Program Prelungit ”Pinocchio” Fălticeni a fost închisă parțial din cauza unor cazuri de gripă semnalate la una din grupele unității.

”Din cei 29 de preșcolari ai unei grupe, trei au fost diagnosticați cu gripă, astfel în perioada 29 – 31 ianuarie grupa respectivă nu va avea activitate”, a menționat insp. Anuței.

Potrivit legii, unitățile școlare trebuie să trimită copiii dintr-o clasă/ grupă acasă, dacă sunt cel puțin trei cazuri de gripă confirmată de medic în colectivul respectiv. Ulterior, școala trebuie să cheme experții de la Direcția de Sănătate Publică pentru dezinfecția clasei.

Cezar Anuței a mai menționat că, în perioada 27 – 29 ianuarie, Grădinița cu Program Normal din Obcini a fost închisă parțial, două grupe de preșcolari întrerupându-și activitatea în intervalul menționat.

”La G.P.N. Obcini Suceava sunt confirmate cinci cazuri de gripă, au fost  suspendate cursurile la grupele de preșcolari mare (31 copii) și mijlocie (28 copii), care își desfășoară cursurile în aceeași sală de clasă, în perioada 27-29 ianuarie 2020. Începând cu data de 30 ianuarie, au fost reluate cursurile la grupele care au avut activitatea suspendată”, a punctat inspectorul.

IȘJ monitorizează zilnic situația îmbolnăvirilor cu gripă în unitățile din județ. Conform indicațiilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul tuturor unităților școlare se realizează triajul zilnic în colectivitățile școlare, în vedea instituirii măsurilor de prevenire specifice îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute și gripă.

De altfel, în cadrul unei conferințe, ministrul Educației, Monica Anisie, a subliniat că toți factorii decizionali trebuie să aplice măsuri pentru a asigura starea de bine a copiilor în școlile din România și pentru a diminua riscul de epidemie.

„Solicitarea mea către inspectoratele școlare județene vizează: nevoia de monitorizare cu atenție a situațiilor de criză ce pot apărea, informarea Ministerului Educației și Cercetării în privința acestor cazuri și menținerea unei legături permanente cu direcțiile județene de sănătate publică, precum și cu directorii unităților de învățământ. De asemenea, este imperios necesar să nu mai înceapă cursurile imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție din unitățile de învățământ”, a specificat Anisie.

În București sunt 50 de unități de învățământ închise parțial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O grădiniță, închisă parțial din cauza gripei.
 Vizualizări articol: 1421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O grădiniță, închisă parțial din cauza gripei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei