Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2020 - Anul XXV, nr. 22 (7327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie de Consiliu Local

Tamara Buciuceanu Botez şi Vasile Andriu, noi nume de străzi în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nomenclatorul stradal din municipiul Suceava se măreşte, din luna februarie, cu două noi nume de străzi - Tamara Buciuceanu Botez şi Vasile Andriu.

Propunerea de atribuire a numelor celor două personalităţi, una din domeniul artistic, iar cealaltă din domeniul medical, îi aparţine primarului Ion Lungu.

Conform proiectului de hotărâre care va fi discutat în şedinţa de joi, 30 ianuarie, ambele artere de circulaţie sunt în Cartierul Tinereţii, de pe Dealul Mănăstirii, la capătul dinspre oraşul Salcea, cea mai apropiată stradă fiind Mircea Motrici, ambele fiind paralele cu strada Cuza Vodă (DN 29).

Personalitate unică, Tamara Buciuceanu Botez a scris pagini de istorie în cei peste 65 de ani de carieră, interpretând roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film. A fost una dintre reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc, fiind supranumită „Doamna comediei româneşti“.

Tamara Buciuceanu Botez a locuit în Suceava înainte de a se muta la Iaşi, iar în aprilie 1998 i s-a oferit, în semn de preţuire, titlul de „Cetăţean de onoare” al Sucevei. Tamara Buciuceanu Botez a murit la 90 de ani, pe 15 octombrie 2019.

Cea de-a doua personalitate al cărei nume îl primeşte o stradă din municipiul reşedinţă de judeţ este renumitul chirurg Vasile Andriu.

Continuator al şcolii moderne de chirurgie în Bucovina, timp de 32 de ani, Vasile Andriu s-a născut la Fălticeni, la 27 august 1917, şi a încetat din viaţă pe 24 iulie 2003.

Şef al filialei de chirurgie a Spitalului Suceava, iar ulterior şi preşedinte al Consiliului Judeţean al medicilor şi farmaciştilor, a fost recompensat cu Ordinul Meritul Militar şi titlul de Medic Emerit, precum şi cu Ordinul Muncii.

Pe 30 august 1999 a primit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tamara Buciuceanu Botez şi Vasile Andriu, noi nume de străzi în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tamara Buciuceanu Botez şi Vasile Andriu, noi nume de străzi în municipiul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei