Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2020 - Anul XXV, nr. 22 (7327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reuşită importantă

Harta focarelor de pestă porcină din România, cu Suceava singurul judeţ „albastru”, fără focare şi fără restricţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava şi-a prezentat bilanţul activităţii pe anul 2019, cea mai importantă realizare fiind că în judeţul Suceava nu s-a înregistrat nici un caz de îmbolnăvire la porc cauzată de virusul pestei porcine africane. Relevantă în acest sens este o hartă a Comisiei Europene pe care se vede clar cum Suceava este singurul judeţ din România marcat cu albastru, adică fără focar de pestă porcină africană şi fără restricţii de export. Se mai observă că mai este un singur judeţ, Bistriţa-Năsăud, care are restricţii de export parţiale. În rest, toată harta României este roşie, adică judeţe în care a evoluat cel puţin un focar şi unde sunt restricţii totale.

Doctorul Dănuţ Corneanu, directorul executiv al DSVSA Suceava, a subliniat în raport această reuşită care reprezintă principalul obiectiv realizat în anul 2019:

„Datorită controalelor efectuate, a profesionalismului, dar şi a măsurilor corect instituite şi respectate, în judeţul Suceava nu s-a înregistrat nici un caz de îmbolnăvire la porc cauzat de virusul pestei porcine africane”, a declarat doctorul Dănuţ Corneanu.

Cum Suceava este singurul judeţ albastru de pe harta pestei, doar procesatorii de carne de porc din Suceava nu au interdicţie de export din partea Comisiei Europene.

Decizia 2019/1900 a Comisiei Europene din 12 noiembrie 2019 a fost comunicată de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava firmelor care au liber la export.

Fără interdicţii îşi pot desfăşura activitatea şi carmangeriile înregistrate sanitar-veterinar la DSVSA Suceava, care îşi pot comercializa produsele pe teritoriul naţional, precum şi fermele de porci.

În altă ordine de idei, în judeţul Suceava au fost declarate în anul 2019 un număr de 21 de focare de boală, din care 15 focare de trichineloză şi şase focare de leptospiroză. La final de 2019 a mai rămas activ un focar de leptospiroză şi două de trichină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harta focarelor de pestă porcină din România, cu Suceava singurul judeţ „albastru”, fără focare şi fără restricţii.
 Vizualizări articol: 2258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harta focarelor de pestă porcină din România, cu Suceava singurul judeţ „albastru”, fără focare şi fără restricţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei