Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 ian 2020 - Anul XXV, nr. 21 (7326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Colegiul „Petru Rareş”

Proiectul Erasmus „ACIDE”. Mobilitate la Sulmona, Italia

La finele anului trecut, nouă elevi ai Colegiului Naţional ”Petru Rareş” Suceava, însoţiţi de prof. Georgeta Colăcel şi Cristina Maria Lucaci, au realizat o mobilitate de formare în Sulmona, Italia, la Liceul Lingvistic „Gianbatista Vico”. Mobilitatea a fost realizată în cadrul proiectului Erasmus + „ACIDE”, proiect în cadrul căruia colegiul sucevean îi are ca parteneri pe Liceul Lingvistic „Gianbatista Vico” Sulmona - Italia şi Liceul „Jean Bart” Dunkerque - Franţa.

Pe parcursul acestei mobilităţi, elevii au participat activ la şapte ateliere de lucru: Limbi şi Literaturi Europene, Soft Skills, Dezbateri, Atelier de Scriere Creativă, Alimentaţia şi Globalizarea, Portretul European şi Portretul Creativ.

Fiecare atelier a fost conceput pentru a dezvolta competenţe specifice necesare reuşitei şcolare şi integrării sociale: comunicare în limbi străine (engleză şi franceză), responsabilitate socială şi civică, capacitate de iniţiativă şi spirit întreprinzător, competenţe digitale.

Miruna Drelciuc, elevă participantă, a menţionat că „experienţa din Sulmona, Italia, mi-a schimbat perspectiva asupra multor lucruri. (...) Grupul format s-a dovedit a fi divers şi complex, şi aşa am acumulat multe cunoştinţe de la ceilalţi participanţi şi am împărtăşit cele mai frumoase momente”.

La rândul său, o altă elevă a Colegiului ”Petru Rareş”, Cosmina Anisoi, a mărturisit că „activităţile din cadrul proiectului au fost foarte diverse, de la dezbateri academice la competiţii de orientare, şi ne-au permis să legăm prietenii, atât cu elevii italieni, cât şi cu cei francezi. În plus ne-au ajutat să ne <legăm> ca grup, dar şi să ne dezvoltăm anumite abilităţi individuale”.

Andrei Coca, elev: ”Peninsula Italică a fost centrul civilizaţiei europene timp de sute de ani, iar prin acest proiect cele trei surori latine, România, Franţa şi Italia, s-au unit luând parte la proiectul european ACIDE. Acest proiect nu este o simplă excursie şcolară. Proiectul are ca rol dezvoltarea viitorilor cetăţeni ai Uniunii Europene prin educaţie. Participarea la diferitele workshopuri ne-a oferit prilejul de a fi aproape de oameni frumoşi, de a face amintiri şi mai presus de toate de a ne cunoaşte pe noi înşine”.

George Găitan: „Încă sub imperiul emoţiilor după ce am călcat în <mihi patria>, obârşia poetului Ovidiu, îmi face o deosebită plăcere să vorbesc despre oamenii pe care i-am cunoscut şi despre schimbul de perspective pe care orice astfel de experienţă îl oferă”.

Sergiu Codină: „În primul rând, una dintre cele mai reuşite experienţe de tip Erasmus la care am luat parte s-a desfăşurat în decursul unei săptămâni pline de activităţi, prin care am reuşit să înţeleg mai bine valorile europene şi să interacţionez cu elevi de alte naţionalităţi”.

Ruxandra Mihailiuc: „Pentru că am mai fost în proiecte Erasmus, nu mă aşteptam ca schimbul de experienţă din Italia să mă uimească. Relaţiile pe care le-am format şi întărit în cadrul mobilităţii de români, împreună cu atelierele organizate de profesori pasionaţi şi oamenii plini de căldură au făcut dintr-o experienţă plăcută una extraordinară”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul Erasmus „ACIDE”. Mobilitate la Sulmona, Italia.
 Vizualizări articol: 1724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul Erasmus „ACIDE”. Mobilitate la Sulmona, Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei