Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 ian 2020 - Anul XXV, nr. 21 (7326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Festivalul – concurs „Bucovina – Tradiție, cultură, spiritualitate”, la liceul din Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, în colaborare cu  Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, a organizat, la finele săptămânii trecute, a șasea ediție a Festivalului – concurs interjudețean „Bucovina – Tradiție, cultură, spiritualitate”, competiție destinată elevilor din clasele I – XII.

În deschiderea evenimentului, prof. Angelo Cătălin Bărbuță, directorul liceului, a evidențiat importanța promovării valorilor cultural – religioase în rândul tinerilor.

Concursul a avut două secțiuni: una de interpretare vocală/ instrumentală și una de prezentări, pe tema „Obiceiuri și tradiții din Bucovina”.

Juriul festivalului concurs a fost format din arhid. prof. dr. Bogdan Hrișcă – președinte, din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava; prof. Miriam Leon Postolache – Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți; prof. Ancuța Dumitrița Galan – Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus; prof. Ionuț Cotos – Școala Gimnazială „Dimitrie Onciul” Straja și artistul popular Florin Mucea.

A fost o misiune grea, deoarece toți concurenții au fost la înălțime.

Juriul a hotărât ca marele premiu și trofeul festivalului să meargă la Grupul „Cununa Vicovului”, de la Școala Gimnazială „Ioan Vicoveanu” Vicovu de Jos, care a prezentat „Șezătoarea la Vicoveni”.

Câștigătorii au fost: Carina Ieșan - Școala Gimnazială „Ioan Vicoveanu” Vicovu de Jos (nivel primar); Teodora Chelba - Școala Gimnazială Nr.1 Vicovu de Sus (nivel gimnazial); Maricica Loredana - Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus (nivel liceal); Emanuel Pitic, Sebastian Pitic -  Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus (nivel liceal, interpretare instrumentală); Grupul „Cetinița” - Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus (grup vocal); echipajul Liceul Tehnologic Special Bivolărie (secțiunea prezentări).

Premianții au fost recompensați cu diplome, premii, medalii și cupe, iar toți concurenții au primit diplome de participare.

În încheierea concursului, prof. Angelo Cătălin Bărbuță a felicitat câștigătorii și, reamintind faptul că se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor din 1859, a invitat toți participanții să se prindă în Hora Unirii, cinstind astfel primul pas în realizare Marii Uniri.

Acest festival concurs are ca scop principal promovarea respectului și interesului față de tradițiile culturale, cât și a valorilor naționale în rândul tinerilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul – concurs „Bucovina – Tradiție, cultură, spiritualitate”, la liceul din Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 1212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul – concurs „Bucovina – Tradiție, cultură, spiritualitate”, la liceul din Vicovu de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei