Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 ian 2020 - Anul XXV, nr. 21 (7326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contract păgubos

A cumpărat o maşină adusă din Germania şi a avut surpriza să constate că acolo fusese casată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lăsată fără bani şi cu o maşină pe care nu o poate folosi. Aceasta este povestea pe scurt a unei sucevence care a dorit să-şi uşureze viaţa şi să-şi faciliteze vizitele la propria mamă bolnavă. Din păcate pentru ea, lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată şi acum trăieşte un adevărat calvar.

În septembrie 2018 suceveanca Liliana Vacariu a mers în târgul auto de la Cumpărătura, de unde a cumpărat un Seat Ibiza pentru care a plătit suma de 3.460 de euro.

Surpriza a venit la Registrul Auto Român, unde femeia a aflat că maşina a fost casată/radiată din circulaţie în Germania şi ca atare nu mai poate fi înmatriculată.

„Am luat legătura imediat cu bărbatul de la care am cumpărat maşina şi i-am spus care este situaţia, cerându-i înapoi banii plătiţi pe maşină. Cei doi cetăţeni, respectiv vânzătorul şi cumnatul său, au adus această maşină din Germania cu numere false şi cred că au cumpărat-o pentru piese şi tot ei au pus-o în circulaţie cu numere false, în sensul că nu au tradus complet brifurile”, a arătat Liliana Vacariu.

Pentru că nu a ajuns la un numitor comun în privinţa returnării banilor, femeia a decis în decembrie 2018 să depună plângere atât la Poliţia Rutieră Suceava, cât şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

După jumătate de an, timp în care nu a fost contactată de nici o persoană de la poliţie sau parchet, femeia a depus o adresă, iar într-un răspuns din data de 13 mai 2019 a aflat ceea ce deja ştia.

„S-a dispus începerea urmăririi penale IN REM sub aspectul infracţiunii de înşelăciune, urmând ca după finalizarea cercetărilor dosarul să fie înaintat unităţii de parchet cu propunere procedurală”, se arată în răspunsul transmis de Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava.

 

Acuzat: „Nu ştiam că maşina este radiată în Germania”

Suceveanul care a fost implicat în această tranzacţie a precizat că nu doreşte să-i apară numele, dar a fost de acord să-şi spună un punct de vedere.

În opinia acestuia, maşina care a fost adusă pe platformă din Germania a primit numere roşii la Suceava, iar dacă ar fi fost vreo problemă autorităţile trebuiau să le semnaleze de prima dată.

„Nu ştiam că maşina este radiată. A fost adusă de cumnatul meu pentru soţia mea, iar când s-a făcut traducerea actelor din germană nimeni nu mi-a atras atenţia că ar fi vreo problemă, aşa că am vândut-o mai departe, de bună credinţă. Eu am luat numerele roşii, iar dacă era ceva în neregulă autorităţile trebuiau să se autosesizeze. Nu a fost nimic intenţionat şi sperăm să reglementăm situaţia în mod amical. I-am cerut doamnei actele maşinii pentru a face plângere, în Germania, celui care i-a vândut maşina cumnatului meu. Doamna nu a dorit să ne returneze actele, aşa încât nu putem face nimic în direcţia asta”, a declarat bărbatul care este acuzat de înşelătorie.

În cazul acestui blocaj este clar că doar poliţiştii şi procurorii pot face lumină, numai că, aşa cum s-a întâmplat şi în alte cazuri, ancheta are două viteze: încet şi deloc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A cumpărat o maşină adusă din Germania şi a avut surpriza să constate că acolo fusese casată.
 Vizualizări articol: 3619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A cumpărat o maşină adusă din Germania şi a avut surpriza să constate că acolo fusese casată5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei