Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 ian 2020 - Anul XXV, nr. 18 (7323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaştere

O femeie căzută în fântână şi o alta încarcerată, salvate de doi pompieri ai ISU Suceava, aflaţi în timpul liber

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi pompieri angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” Suceava au primit joi, în cadrul şedinţei de evaluare anuală a unităţii pentru anul care s-a încheiat, diplome de excelenţă şi plachete din partea instituţiei. Cei doi au dovedit mult curaj şi spirit de sacrificiu în intervenţiile lor pentru salvarea a două femei aflate în situaţii limită. Chiar dacă ei se aflau în timpul lor liber, au dovedit prin acţiunile lor că nu au rămas indiferenţi la suferinţa semenilor lor şi s-au implicat, salvând fiecare câte o viaţă.

Ședinţa pentru evaluarea anuală a activităţii unităţii a avut loc joi, la ora 10.00, în sala ”Ștefan cel Mare” a Palatului Administrativ din Suceava, în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale. La finalul prezentării bilanţului, inspectorul-şef al pompierilor militari suceveni, colonelul Costică Ghiaţă, le-a înmânat celor doi salvatori diplome de excelenţă şi plachete ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, pentru merite deosebite şi pentru spiritul de sacrificiu dovedit în nobila misiune de apărare a vieţii semenilor.

 

Aflat în drum spre casă, un subofiţer a salvat viaţa unei tinere care era încarcerată într-un autoturism

Pe 22 august, plutonierul major Adrian Stoica se întorcea spre casă de la aeroportul din Iaşi, iar în apropiere de localitatea Ruginoasa a observat urmele unui accident rutier şi o maşină răsturnată pe câmp. Cu ani de experienţă ca paramedic, subofiţerul a oprit şi s-a îndreptat spre locul accidentului, unde în maşina răsturnată pe o parte a găsit o fată încarcerată, într-o poziţie ce nu-i permitea să respire corect, viaţa ei fiind în pericol. Adrian Stoica s-a strecurat prin luneta maşinii până la tânăra adolescentă, a poziţionat-o corect şi i-a susţinut capul şi i-a fost alături până la sosirea pompierilor militari din Paşcani. Datorită intervenţie curajoase a bărbatului, tânăra de 16 ani este astăzi în viaţă.

 

A sărit în ajutorul unei tinere care căzuse într-o fântână de 31 de metri adâncime

Cel de-al doilea salvator răsplătit cu distincţii în cadrul şedinţei de bilanţ, plutonierul adjutant-şef Cristi Bîrsanu, din cadrul aceluiaşi Detaşament de Pompieri Fălticeni, este cel care în cursul zilei de 3 decembrie a anului trecut a salvat din adâncul unei fântâni o tânără de 23 de ani, care căzuse accidental după ce a alunecat pe gheaţă. Subofiţerul se afla în timpul său liber, după o tură obositoare de serviciu, când a aflat că în localitatea sa o fată căzuse într-o fântână. Cunoscând bine familia victimei, a ajuns imediat la faţa locului, unde vecinii pregătiseră deja o frânghie pentru coborâre. Plutonierul Cristi Bîrsanu a analizat rapid situaţia, s-a asigurat şi a coborât în fântâna adâncă de 31 de metri. Acolo a stabilizat victima şi a comunicat permanent cu fata de 23 de ani, care era traumatizată fizic, hipotermică şi în pragul unui atac de panică. Cei doi au fost extraşi apoi de către echipajele de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, ajunse ulterior la faţa locului. Din fericire, tânăra a scăpat doar cu leziuni uşoare, intervenţia curajoasă a lui Cristi Bîrsanu salvându-i viaţa. Cei doi angajaţi ai inspectoratului au dovedit, prin modul responsabil de intervenţie, că pompierii militari sunt activi 24 din 24 de ore. „Îi felicităm şi ne mândrim cu ei, pentru că cei doi pompieri militari reprezintă adevărate modele de urmat pentru toţi cei care şi-au ales vocaţia de salvator”, a conchis colonelul Costică Ghiaţă.

În cadrul şedinţei de bilanţ a inspectoratului au fost discutate obiectivele fundamentale ale întregii activităţi, acţiunile de intervenţie în domeniul operativ şi asistenţa medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat, fiind atinse probleme precum pregătirea personalului operativ, activitatea logistică, managementul financiar, informarea populaţiei şi alte priorităţi instituţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie căzută în fântână şi o alta încarcerată, salvate de doi pompieri ai ISU Suceava, aflaţi în timpul liber.
 Vizualizări articol: 1526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O femeie căzută în fântână şi o alta încarcerată, salvate de doi pompieri ai ISU Suceava, aflaţi în timpul liber0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei