Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 ian 2020 - Anul XXV, nr. 12 (7317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Competiții

Ce olimpiade naționale va găzdui județul Suceava în acest an școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județul Suceava va fi, în acest an, gazdă pentru șase olimpiade naționale, competiții ce vor antrena sute de elevi și profesori din toată țara.

Evenimentele sunt organizate de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, la asigurarea bunului mers al concursurilor aducându-și contribuţia și alte instituții partenere din județ.

Limba polonă maternă, croată maternă și rusă maternă, Religie, Cultură și Spiritualitate Românească, Creativitate Științifică sunt competițiile ale căror etape naționale se vor desfășura în județul nostru.

 

Calendarul competițiilor

Prima națională programată la Suceava este cea de Limba Polonă Maternă, din perioada 5 - 8 martie 2020, competiție organizată în parteneriat cu Uniunea Polonezilor din România.În mod tradițional, această olimpiadă se ține la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Urmează, în perioada 6 - 10 aprilie, Olimpiada Națională de Religie. Concursul are două secțiuni: Religie – Alianța Evanghelică: Cultele baptist, penticostal și creștin după Evanghelie, clasele V-XII și Religie - Licee teologice, baptiste și penticostale, clasele IX-XII.

Între 23 și 26 aprilie 2020, municipiul Fălticeni va găzdui Olimpiadele de Limba Croată Maternă, în parteneriat cu Uniunea Croaților din România, și Rusă Maternă.

Potrivit calendarului Ministerului Educației, Olimpiada Națională Interdisciplinară „Cultură și Spiritualitate Românească” – Limba și literatura română și Religie, secțiunea gimnaziu/ clasele V-VIII, se va desfășura în perioada 18 - 22 mai 2020.

Această competiţie a fost iniţiată şi coordonată de către Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, adresându-se elevilor de gimnaziu capabili de performanţă la disciplinele literatură română și religie. 

A doua ediție a Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică va avea loc între 30 iunie și 5 iulie 2020, concurs inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava și Societatea Științifică ,,Cygnus”. Acestavizează dezvoltarea competenţelor specifice creativităţii în domeniul ştiinţific și tehnic la elevi. Este structurat pe două categorii, juniori (clasele a V-a – a VIII-a) și seniori (clasele a IX-a – a XIII-a), având următoarele secțiuni tematice: Ştiinţe fundamentale; Ştiinţe aplicate; Tehnologia Informaţiei și Robotică.

 

Alte concursuri naționale

În perioada 8-10 mai, la Suceava va fi organizat Concursul „Istoria șitradițiile ucrainenilor”, în parteneriat cu Uniunea Ucrainenilordin România.

De asemenea, în vara acestui an, 27 – 30 iulie, este programat Concursul Național „Democraţie și Toleranţă”. Acesta urmărește cunoașterea conceptelor: democrație, toleranță, drepturile omului; cunoașterea reglementărilor naționale și internaționale referitoare la aceste concepte; exersarea de către elevi a atitudinilor și comportamentelor democratice, a spiritului civic etc.

Tot în calendarul Ministerului Educației, însă fără finanțare, sunt și Concursul Național de Știință și Tehnologie „ROSEF”, Concursul Interjudețean de Fizică „CYGNUS”, Concursul de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur” și Concursul de Astronomie și Astrofizică „Marin Dacian Bica”, desfășurat săptămâna trecută, la Voroneț.

 

O olimpiadă internațională la Suceava

Reamintim că, în primăvara acestui an, Suceava va organiza prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică pentru Juniori, competiție de rang internațional, care va aduna competitori din circa 30 – 40 de țări.

Olimpiada  se adresează elevilor din clasele VII-IX și va avea loc în perioada 28 martie – 3 aprilie, la Suceava și Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce olimpiade naționale va găzdui județul Suceava în acest an școlar.
 Vizualizări articol: 2005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ce olimpiade naționale va găzdui județul Suceava în acest an școlar3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei