Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 ian 2020 - Anul XXV, nr. 9 (7314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Viitor cămin studențesc

Reabilitarea și mansardarea fostului cămin social de la Liceul Alimentar, evaluate la peste trei milioane şi jumătate de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consolidarea, mansardarea și reabilitarea fostului cămin social, de la Colegiul de Industrie Alimentară Suceava, clădire administrată actualmente de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), în vederea transformării sale în internat pentru studenţi, sunt evaluate la mai mult de 17 milioane și jumătate de lei, adică peste trei milioane și jumătate de euro.

Costurile ridicate pe care universitatea suceveană trebuie să le suporte pentru modernizarea viitorului cămin studențesc, Nr. 6, se justifică prin starea avansată de degradare a clădirii.

Exteriorul căminului este unul dezolant, fațada este scorojită, pătată și jerpelită,  tâmplăria este distrusă, grupurile sanitare sunt nefuncționale și avariate, instalațiile termice și electrice sunt scoase din funcțiune, pardoselile sunt șubrede. O clădire fantomă, ocolită de mulți ani de zile de investiții, care însă a adăpostit chiriași care nu au făcut decât să dea proporții și mai mari stricăciunilor care au cuprins clădirea.

Aceasta nu este funcțională și nu poate adăposti nici un fel de activitate, fără a fi executate, în prealabil, lucrări de consolidare, modernizare, reabilitare și reamenajare.

 

Apă caldă prin panouri solare

Valoarea exactă a investițiilor necesare este de 17.740.801,74 lei (din care construcția și montajul 12.062.303,62 de lei). Prin lucrările programate de USV, clădirea ar urma să ajungă la un standard înalt și să asigure condiții bune studenților.

Actualmente clădirea are 2.452 de metri pătrați, însă odată cu mansardarea ei, suprafața va crește la la 3.415 metri pătrați.

Parterul, cele trei etaje și mansarda vor asigura 186 de locuri de cazare.

Sunt prevăzute lucrări ample de consolidare, compartimentare, racordul de apă va fi refăcut integral, la fel și racordul de canalizare, noi branșamente și instalații electrice, pardoseli noi, tâmplărie etc.

În paralel se va construi o centrală termică cu funcționare pe combustibil gazos, dar și o a doua scară pentru evacuare, cu structură metalică, impusă de normele de securitate la incendiu.

La parterul clădirii vor funcționa o spălătorie, un vestiar, biroul administratorului, grupuri sanitare etc.

La fiecare nivel vor funcționa oficii pentru prepararea hranei (cinci oficii, câte unul la fiecare nivel), magazii pentru lenjerie (cinci în total, câte una pentru fiecare nivel), sală de lectură amplasată la etajul 1 etc.

Apa caldă va fi produsă local, în sistem bivalent, prin intermediul a două surse complementare - sistem de panouri solare (20 de panouri solare plane) și centrală termică proprie.

 

Pași mulți și greoi până la demararea lucrărilor

Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) pentru Căminul Nr. 6 a fost aprobată de Consiliul de Administrație al universității sucevene, însă pașii până la demararea lucrărilor nu sunt simpli și nici puțini.

Rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a declarat că: ”Lucrăm la caietul de sarcini pentru proiectul tehnic, apoi licitația are și ea doi pași - de proiectare și execuție, se merge foarte greu, acești pași merg greu. Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții stabilește valoarea la care s-ar putea ajunge pentru proiectarea tehnică, respectiv execuția, ne fundamentează valorile pentru SEAP. Din păcate, anul acesta vom putea demara puține lucrări, continuăm să avansăm cu lucrările și pentru C1, dar și acolo merge greu”.

În cazul în care va apărea posibilitatea de finanțare a investiției prin fonduri europene, se vor face demersuri în această direcție, însă deocamdată sume provenite din bugetul instituției și din venituri proprii sunt sursele de finanțare a proiectului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reabilitarea și mansardarea fostului cămin social de la Liceul Alimentar, evaluate la peste trei milioane şi jumătate de euro.
 Vizualizări articol: 1852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Reabilitarea și mansardarea fostului cămin social de la Liceul Alimentar, evaluate la peste trei milioane şi jumătate de euro5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei