Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 ian 2020 - Anul XXV, nr. 4 (7309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

6-10 ianuarie

Iubitori ai spaţiului cosmic şi ai disciplinelor exacte, la Tabăra de Fizică, Astronomie şi Astrofizică de la Voroneţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 400 de elevi şi profesori din întreaga ţară participă, în această săptămână, la Tabăra Naţională de Fizică, Astronomie şi Astrofizică „Marin Dacian Bica”, de la Voroneţ.

Elevi pasionaţi de ştiinţă, profesori şi universitari din Suceava şi din ţară, olimpici cu o vastă experienţă în competiţiile din domeniu, mentori, voluntari sau mai simplu spus iubitori ai spaţiului cosmic şi ai disciplinelor exacte şi-au dat întâlnire în perioada 6-10 ianuarie, pentru a studia, a dezbate şi a împărtăşi aceste pasiuni.

Organizatori sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Fizică Iaşi, Societatea Ştiinţifică Cygnus - centru UNESCO şi Colegiul ,,Alexandru cel Bun" Gura Humorului.

”Au venit elevi şi profesori din peste 22 de judeţe ale ţării, sperăm să petreacă momente frumoase în Bucovina, să se bucure de cursurile şi atelierele organizate cu sprijinul unor personalităţi din domeniu, de seminarii şi de serile de observaţii”, a menţionat Petru Crăciun, inspector şcolar de fizică, unul dintre organizatorii taberei.

 

Cursuri atât pentru iniţiere, cât şi pentru performanţă

Tabăra are două secţiuni: secţiunea de Fizică, la care sunt invitaţi să participe elevii din clasele VI-XII, şi secţiunea de Astronomie şi Astrofizică, la care pot participa elevi începând din clasa I, până în clasa a XII-a. În cadrul taberei sunt organizate două competiţii, una de fizică şi una de astronomie şi astrofizică, ateliere coordonate de mentori cu experienţă, cursuri, seminarii, expoziţii. Din programul taberei nu lipsesc activităţile recreative, săniuşul, schi, drumeţii, vizite la diferite mănăstiri şi un concurs inedit de astrofotografie, picturi şi desene ale elevilor.

Potrivit organizatorilor, tabăra este organizată pentru pregătirea elevilor pentru olimpiade şi concursuri, prin rezolvări de probleme deosebite, precum şi realizarea unor lucrări de laborator la disciplină fizică. De asemenea, se organizează cursuri de astronomie şi astrofizică atât pentru iniţiere, cât şi pentru performanţă, precum şi seri de observaţii astronomice cu ajutorul telescoapelor şi lunetelor. Se vor ţine cursuri şi se vor rezolva multe probleme complexe, spun organizatorii.

Elevii au ocazia să rezolve probleme şi să realizeze lucrări de laborator alături de profesorii renumiţi care elaborează subiecte şi care pregătesc loturile olimpicilor care reprezintă România la concursurile naţionale şi internaţionale. Pe lângă probleme şi concursuri, vor fi seri de observaţii astronomice, organizatorii punând la dispoziţia elevilor unul dintre cele mai mari telescoape din ţară.

Evenimentul este dedicat memoriei profesorului Marin Dacian Bica, coordonator al loturilor olimpice de astronomie şi astrofizică ale României, decedat în 2013, la vârstă de 43 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iubitori ai spaţiului cosmic şi ai disciplinelor exacte, la Tabăra de Fizică, Astronomie şi Astrofizică de la Voroneţ.
 Vizualizări articol: 1751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Iubitori ai spaţiului cosmic şi ai disciplinelor exacte, la Tabăra de Fizică, Astronomie şi Astrofizică de la Voroneţ1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei