Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 ian 2020 - Anul XXV, nr. 4 (7309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Festival

„După datina străbună”, ediţia a VII-a, la Casa de Cultură din Cajvana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul local de datini şi obiceiuri de iarnă “După datina străbună”, ediţia a VII-a, a încheiat şirul activităţilor culturale organizate în 2019, la Cajvana. Festivalul, care s-a desfăşurat la Casa de Cultură din Cajvana, a cuprins un program variat de colinde, sceneta “Noapte-n Bethleem”, Jocul Caprei, Căiuţii, Irozii, Mascaţii, Pluguşorul, Sorcova, dansuri tematice (Dansul Crăciuniţelor). Evenimentul a fost organizat de Primăria oraşului Cajvana, reprezentată de primarul Gheorghe Tomăscu, de Consiliul Local al oraşului, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana, reprezentat de directorul coordonator Nicolae Robu, directorii adjuncţi Iulian Ciotu şi Marius Crăciun şi consilierul educativ Cristina Tomuţ.

Momentele artistice prezentate în cadrul festivalului au avut drept scop promovarea folclorului local, datinilor şi obiceiurilor de iarnă. Spectacolul  are menirea de a transmite actualelor generaţii frumuseţea şi gingăşia costumelor populare, ale măştilor tradiţionale şi ale obiceiurilor locale.

Pe scenă au urcat, rând pe rând, elevii liceului şi tineri ai oraşului. Aceştia au fost coordonaţi de cadrele didactice: Casandra Ureche, Rahila Mârza, Anuţa Bîrgăuan, Cristina Tomuţ, Ovidiu Ciubotariu, Casandra Pîţu, George Apetrei, Iulian Ciotu. Fotografiile de la eveniment au fost realizate de Sergiu Moroşan, inginer de sistem în informatică la liceul din Cajvana. Organizatorii i-au răsplătit pe colindători, dansatori, urători cu daruri din sacul lui Moş Crăciun şi cu multe aplauze. Prof. înv. primar Lidia Loredana Seserman, responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic „Ştefan cel Mare” din Cajvana, a declarat: „Prestaţia artistică a participanţilor a fost urmărită cu mare drag şi de localnicii care muncesc în străinătate şi care s-au întors acasă să petreacă sărbătorile de iarnă alături de cei dragi. Au fost momente emoţionante, care sperăm să fie repetate şi în anii următori, pentru a nu se pierde tradiţiile”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „După datina străbună”, ediţia a VII-a, la Casa de Cultură din Cajvana.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„După datina străbună”, ediţia a VII-a, la Casa de Cultură din Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei