Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 ian 2020 - Anul XXV, nr. 4 (7309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

“Să vorbim despre bani şi bănci”

Cursuri de educație financiară pentru aproape 1.400 de elevi din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada martie – noiembrie 2019, 1.395 de elevi din județ au participat la cursuri de educație financiară în cadrul proiectului “Să vorbim despre bani şi bănci”.

Acesta vizează informarea elevilor cu privire la rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale Băncii Naționale a României (BNR), precum şi însuşirea de către elevi a unor noţiuni economice de bază şi a unui vocabular financiar-bancar.

În cadrul proiectului, Agenţia Suceava a BNR a organizat, la sediul unităților de învățământ, dar a găzduit și la sediul său, activităţi educaţionale derulate pe toată durata anului, cu accent în cadrul evenimentelor “Săptămâna mondială a banilor” și „Școala altfel”.

Elevii au audiat prezentările realizate de reprezentanţii Agenţiei Suceava a BNR pe teme din istoria băncii centrale şi a monedei naţionale. Elevilor şi cadrelor didactice le-au fost prezentate elementele de siguranţă ale bancnotelor şi monedelor româneşti aflate în circulaţie. Totodată, elevii şi profesorii au vizionat filmele „Istoria banilor”, „Elementele de siguranţă ale bancnotelor” și „Viața bancnotelor”, realizate de banca centrală.

Temele abordate au fost foarte apreciate de către participanți, care au transmis organizatorilor numeroase impresii favorabile: „Apreciem implicarea BNR în educarea tinerilor în domeniul financiar-bancar. În urma vizionării filmulețelor legate de bani, elevii clasei a IX a C din Colegiul Economic <Dimitrie Cantemir> Suceava au avut de învățat și aflat multe lucruri legate de istoria banilor, a leului romanesc, a Monetăriei și Imprimeriei Naționale”, a arătat prof. Elena Lăzăreanu, de la colegiul menționat.

„Mie mi-a plăcut cel mai mult atunci când ne-a povestit că demult nu erau bani, se făceau schimburi de obiecte. Am aflat și cuvinte noi: troc, uzură, avers, revers, imprimare, filigran, microperforații”, a povestit eleva Daniela, de la Școala Gimnazială Pârteștii de Sus.

De asemenea, pe durata anului 2019, expoziția itinerantă „ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote și monede” găzduită de Agenția Suceava a BNR a fost vizitată de un număr total de 2.310 de persoane (elevi, cadre didactice, părinți și bunici) din județ.

“Cu toții folosim banii, dar foarte puțini știm adevărata lor poveste; cu ajutorul BNR Suceava, în cadrul expoziției <ZooMonetar> am aflat foarte multe informații despre monedele și bancnotele din cele mai vechi timpuri și din țări îndepărtate. Pentru această activitate mulțumesc doamnei director de la BNR Suceava, dar și colegilor pentru căldura cu care ne-au primit de fiecare dată, pentru bagajul de informații cu care am plecat”, a transmis AnamariaMidvighi – Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

Activitățile au fost organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Agenţia Suceava a BNR.

În anul 2020, cele două instituții vor extinde activităţile educaţionale pentru a facilita accesul cât mai multor elevi din învăţământul preuniversitar la cunoştinţe din domeniul financiar – bancar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri de educație financiară pentru aproape 1.400 de elevi din județ.
 Vizualizări articol: 1200 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursuri de educație financiară pentru aproape 1.400 de elevi din județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei