Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 ian 2020 - Anul XXV, nr. 3 (7308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Ninsori şi vânt puternic

Peste 200 de tone de sare şi zeci de utilaje folosite pentru deszăpezirea străzilor Sucevei, de Bobotează

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ninsorile abundente, combinate cu vânt puternic, care s-au manifestat duminică după-amiază şi în noaptea de duminică spre luni, de Bobotează, au necesitat intervenţia a zeci de utilaje de deszăpezire, folosirea a peste 200 de tone de sare, dar şi implicarea echipelor de combatere manuală a poleiului pentru trotuare şi trecerile de pietoni.

Astfel, chiar dacă cantităţile de zăpadă depuse sunt semnificative, luni dimineaţă, când majoritatea angajaţilor s-au întors la muncă, după miniconcediul de Anul Nou, pe toate arterele principale carosabilul era „la negru”, se circula foarte bine, la fel şi pe multe artere secundare.

Remarcabil este şi faptul că, încă de dimineaţă, o bună parte dintre trotuarele cele mai intens circulate erau deja deszăpezite. În privinţa acestora, foarte importantă este şi implicarea agenţilor economici, care trebuie să cureţe trotuarele acolo unde îşi desfăşoară activitatea, dar şi a populaţiei, care are datoria de a interveni la deszăpezire şi combaterea poleiului, în zona locuinţelor.

„Acţiunile de deszăpezire au fost iniţiate de cum a început să se pună zăpada, încât în intervalul orar 14.00-18.00 s-a acţionat pentru combaterea zăpezii şi poleiului cu 10 utilaje mari pentru străzile principale şi 3 utilaje mici pentru străzile înguste şi trotuare. Ulterior, numărul de utilaje aflate în teren s-a suplimentat în două rânduri, astfel încât în timpul nopţii s-a acţionat cu 17 utilaje mari şi 6 utilaje mici pentru străzile înguste şi trotuare”, a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi, care coordonează acţiunile de deszăpezire din municipiul reşedinţă de judeţ.

Utilajele au acţionat cu prioritate pe arterele principale şi intrările în oraş: pe străzile Parcului, Brădetului, Victor Babeş, Plevnei, Căpitan Grigore Andrei, în Cartierul Tinereţii, pe Calea Burdujeni, Aleea Dumbrăvii, Gh. Doja, Câmpului, Mitocelului, Sofia Vicoveanca, 1 Mai, George Enescu, Vasile Grecu, Nicolae Iorga, Eternităţii, Vasile Pârvan, Calea Unirii, Ciprian Porumbescu, Mihai Viteazul etc.

Din nou, cele mai multe probleme întâmpinate au fost din cauza autoturismelor parcate necorespunzător.

În zori de zi, o parte din utilaje s-au retras la garaj, dar în schimb au fost introduse şi echipe de combatere manuală a poleiului pentru trotuare şi pentru trecerile de pietoni  (14 persoane). De asemenea s-a procedat la curăţarea zăpezii şi combaterea poleiului pe esplanada Casei de Cultură.

Eventualele probleme care apar în perioada de iarnă şi care afectează traficul rutier sau pietonal pot fi sesizate la Dispeceratul Diasil: 0731 996 856 sau la Dispeceratul Primăriei Suceava: 0230 212 696, int. 154, 254, e-mail: salubrizare@primariasv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de tone de sare şi zeci de utilaje folosite pentru deszăpezirea străzilor Sucevei, de Bobotează.
 Vizualizări articol: 1363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de tone de sare şi zeci de utilaje folosite pentru deszăpezirea străzilor Sucevei, de Bobotează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei