Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 ian 2020 - Anul XXV, nr. 3 (7308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întinerirea corpului medical

Opt medici noi, angajați de Spitalul de Urgență Suceava în ultima lună a anului trecut și în primele zile ale acestui an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și-a mărit echipa de tineri medici specialiști. Astfel, în luna decembrie a anului trecut au fost angajați, în urma concursurilor pe care le-au susținut, dr. Mircea – Dinu Bordiniuc, medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, dr. Gabriela Antici, medic specialist pediatrie, dr. Elena Raluca Negrea, medic specialist medicină de urgenţă și dr. Elena Daniela Semen, medic rezident anul V, specialitatea oncologie medicală. În data de 3 ianuarie au mai fost admise pentru concurs dosarele medicilor specialiști cardiologi Ana Diaconescu și Oana Gabriela Girigan și ale medicilor specialiști Anestezie – Terapie Intensivă Silva Denisa Titieni și Veaceslav Umaniuc.

Din acest an, Spitalul de Urgenţă Suceava a primit dreptul de a pregăti medici rezidenți pentru că „are dotarea şi logistica necesare pentru a le asigura pregătirea la cele mai înalte standarde”, după cum a declarat managerul instituției medicale, Vasile Rîmbu, dar până la această dată nu se știe câți tineri doctori vor veni aici. Între 6 - 14 ianuarie a.c., viitorii rezidenţi trebuie să semneze contractele individuale de muncă cu unităţile sanitare, iar între 14 - 16 ianuarie se va face repartiţia pe clinici de pregătire. Încadrarea în unităţile medicale ca rezident este prevăzută în 1 februarie a.c..

 

Spitalul din Suceava are capacitatea de a pregăti 70 de medici rezidenți

Directorul medical al Spitalului de Urgență Suceava, dr. Mircea Macovei, a declarat că aici ar fi nevoie de circa 70 de rezidenţi, cei mai mulţi pentru secţia Cardiologie.

Câte patru pot face stagiul de pregătire la Diabet, nutriţie şi boli metabolice și la UPU, câte trei la Medicină internă, Urologie, Pediatrie, Chirurgie generală, Pneumologie, Neurologie, Boli infecţioase, ATI şi la Laboratorul de radiologie și imagistică medicală.

Câte doi rezidenţi pot fi pregătiţi la Nefrologie, Ortopedie-traumatologie, Psihiatrie, Reumatologie, Gastroenterologie, ORL, Oncologie, Chirurgie vasculară, Oftalmologie, Medicină de laborator, Dermatologie şi în Laboratorul de anatomie patologică. În specialităţile Neurochirurgie, Chirurgie şi Ortopedie pediatrică ar putea să fie pregătit câte un rezident.

Pregătirea medicilor rezidenţi durează între 3 şi 6 ani, în funcţie de specializare, iar până în acest an se desfăşura doar în spitalele universitare sau clinice, care au contracte cu universităţi de medicină. Din 2020, Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este unul din cele trei spitale județene de urgență, alături de cele din Bacău și Baia Mare, care are dreptul și capacitatea de a pregăti medici rezidenți.

În urma examenului de rezidențiat desfășurat în decembrie, anul trecut, au rămas neocupate 2.447 de locuri și posturi de rezidenți. Cele mai multe locuri au rămas libere în specialitățile medicină de familie – 392 de locuri, chirurgie generală – aproape 200 de locuri și peste 100 la medicină de urgență, medicină internă și ortopedie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt medici noi, angajați de Spitalul de Urgență Suceava în ultima lună a anului trecut și în primele zile ale acestui an.
 Vizualizări articol: 4222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Opt medici noi, angajați de Spitalul de Urgență Suceava în ultima lună a anului trecut și în primele zile ale acestui an3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei