Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 ian 2020 - Anul XXV, nr. 3 (7308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opțiuni

Care sunt cele mai vânate licee și specializări din județ în rândul elevilor de clasa a VIII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 6.000 de elevi de clasa a VIII-a din județul Suceava au fost consultați în legătură cu liceele și specializările pe care doresc să le urmeze după finalizarea ciclului gimnazial, sondajul fiind realizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava.

Din cei 6.213 elevi care au participat la studiu, 4.868 au optat pentru licee sau colegii, 946 au ales pentru învățământul profesional, iar 87 au spus că nu vor să-și mai continue studiile.

Potrivit CJRAE, o analiză a rezultatelor studiului din acest an evidențiază faptul că a crescut numărul elevilor care optează pentru învățământul profesional și dual. De asemenea, a crescut și numărul celor care optează pentru colegii sau licee.

 

Liceele preferate din municipiul Suceava

Analizând liceele din municipiul Suceava, unitatea care se află în topul preferințelor viitorilor liceeni este Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

395 de elevi de-a VIII-a și-au exprimat interesul pentru acest liceu, cei mai mulți pentru profilul de Științe sociale – 160, Învățători – educatoare – 81 și mate – info, intensiv – 74 de voturi.

Cu un număr aproape egal de opțiuni – 393 – este Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, cei mai mulți dintre viitorii liceeni declarând că optează pentru Matematică – informatică – 114 elevi, Științe sociale și Științe ale naturii.

Pentru cele două licee de pe primele locuri, interesul elevilor a crescut considerabil.

În acest an, configurația podiumului este diferită, pe locul III în preferințele elevilor clasându-se Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir”, cu 229 de voturi.

Tehnician în activități economice și tehnician în turism sunt specializările pe care elevii iau în calcul să le urmeze.

O creștere în ceea ce privește atractivitatea în rândul viitorilor liceeni o înregistrează și Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”, pentru care 223 de elevi au declarat că ar opta. Instrumentist/ canto și Arhitectura sunt domeniile luate în vizor de elevi.

Liceul cu Program Sportiv a strâns 197 de voturi, iar Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” este o opțiune viabilă pentru 185 de elevi, Științe ale naturii și Matematica – informatică fiind cele mai votate specializări.

140 de elevi au menționat că vor să-și continue studiile la Colegiul ”Ștefan cel Mare”, cei mai mulți la Științe ale naturii (50 de elevi).

De partea cealaltă, numărul elevilor care au amintit de colegiile tehnice din municipiu a fost mult mai mic.

 

Liceele în topul preferințelor din Rădăuți, Fălticeni sau Câmpulung

La Fălticeni, Colegiul ”Mihai Băcescu” reprezintă o opțiune serioasă pentru 333 de elevi, mulți bifând Științe sociale și Turism și alimentație.

279 dintre viitorii liceeni au spus că vor alege Colegiul ”Nicu Gane”, un sfert dintre ei alegând Științe sociale. Pentru Colegiul ”Vasile Lovinescu” au optat 117 elevi.

Din municipiul Rădăuți, la mare căutare este Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, selectat în sondaj de 219 elevi, aproape jumătate optând pentru Științe sociale, intensiv engleză.

Colegiul Tehnic din municipiu a fost ales de 182 de elevi, iar ”Andronic Motrescu” de 113.

226 de viitori liceeni iau în considerare admiterea la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

De la Câmpulung, colegiile ”Dragoș Vodă” și Militar ”Ștefan cel Mare” au stârnit interesul pentru 138 de elevi fiecare, iar Colegiul Silvic ”Bucovina” - 122 elevi.

Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei a atras 132 de voturi, iar Colegiul Tehnic din Siret a adunat 126 de elevi.

Pentru liceele tehnologice din orașele mici (Liteni, Dolhasca, Broșteni, Cajvana etc.) sau din unele comune (Pârteștii de Jos, Moldovița, etc.) opțiunile sunt, în general, destul de puține, voturile elevilor concentrându-se către colegiile și liceele cu reputație mai bună.

 

Învățământul profesional

946 din cei peste 6.000 de elevi au declarat că vor alege învățământul profesional sau dual. Mecanic auto este specializarea ”magnet” pentru tineri.

Clasele profesionale sunt organizate de licee din toate zonele județului, pentru specializări foarte variate, fiind o opțiune potrivită celor care doresc să învețe o meserie și să profeseze imediat după finalizarea studiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care sunt cele mai vânate licee și specializări din județ în rândul elevilor de clasa a VIII-a.
 Vizualizări articol: 5367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Care sunt cele mai vânate licee și specializări din județ în rândul elevilor de clasa a VIII-a3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei