Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 ian 2020 - Anul XXV, nr. 2 (7307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Circulație îngreunată

Viscolul şi ninsorile au provocat din nou probleme în traficul rutier din judeţ. Un drum a fost blocat pe o lungime de 14 kilometri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viscolul şi ninsorile abundente din după-amiaza şi seara zilei de duminică, 5 ianuarie, au creat din nou probleme în traficul rutier din judeţ, condiţiile meteo nefavorabile îngreunând intervenţia drumarilor. Mai mult, ieri seară, drumul judeţean Siret – Frătăuţii Noi a fost închis mai multe ore din cauza ninsorilor şi a viscolului.

Dacă în timpul dimineţii şi amiezii zilei de ieri toate drumurile naţionale şi judeţene erau deschise circulaţiei rutiere, pe mai multe tronsoane asfaltul fiind „la negru”, situaţia s-a schimbat radical începând de după-amiază. Şi asta deoarece ieri, după ora 12:00, teritoriul judeţului Suceava a fost traversat de un front atmosferic, care a adus precipitaţii abundente sub formă de ninsoare. În timpul după-amiezii, în zona de munte a judeţului circulaţia se desfăşura pe un carosabil umed, cu excepţia unei porţiuni de trei kilometri pe DN 17A , în pasul Palma, unde zăpada de pe carosabil era de 0-1 cm. Şi pe drumurile naţionale administrate de Secţia Suceava majoritatea tronsoanelor erau la negru, exceptând DN29 Salcea - Dumbrăveni, DN 2 Bălcăuţi-Siret şi DN 17A, la Ratoş, unde vântul aducea zăpada pe carosabil. Potrivit unui comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Diana Găşpărel, pe toate drumurile naţionale şi judeţene dis Suceava s-a intervenit în permanenţă pentru a menţine deschis traficul rutier.

 

Drumul Siret – Muşeniţa – Frătăuţii Noi a fost închis de ieri după-amiază

Cele mai mari probleme au fost înregistrate pe drumul judeţean 291 A, Siret - Muşeniţa - Fărătăuţii Noi, care a fost închis din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă. Prefectura Suceava a informat că acest drum a fost închis circulaţiei rutiere pe o porţiune de 14 kilometri, însă după încetarea viscolului urma să se intervină pentru deblocarea lui. Potrivit Prefecturii Suceava, un utilaj a deszăpezit acest tronson de drum ieri, în jurul orei 16:30, însă zăpada s-a depus din nou pe carosabil din cauza viscolului puternic. De precizat că pe celelalte drumuri judeţene s-a intervenit cu 30 de utilaje de deszăpezire, nefiind înregistrate alte blocaje.

 

Viscol şi ninsori abundente în jumătatea de nord a judeţului. Zăpada a creat probleme pe DN 2 şi DN 17A

Tot ieri seara, în jumătatea de nord a judeţului s-au înregistrat ninsori abundente şi viscol puternic. Prefectura Suceava a informat că în ceea ce priveşte traficul rutier au fost semnalate probleme mai mari pe DN 2, între Bălcăuţi şi Siret, şi pe DN 17A, de la Ratoş la Dorneşti. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a precizat că pe aceste tronsoane sunt câte două sau trei utilaje, inclusiv o volă pentru deblocarea traficului în caz de necesitate. Diana Găşpărel a spus că pe drumurile naţionale din zona de munte s-a acţionat cu 34 de utilaje de deszăpezire.

Prefectura Suceava a mai transmis că ieri seară carosabilul era la negru şi umed pe DN 17, DN 2E, DN 17 B şi DN 18. De asemenea, pe carosabilul de pe DN 17 A zăpada este frământată, cu o grosime de 0-1 cm. Excepţie a făcut acelaşi tronson de trei kilometri din pasul Palma, unde zăpada viscolită avea o grosime de 2-3 centimetri, vântul bătând cu o viteză de 50 – 60 km/h. „Ţinând cont de restricţiile de circulaţie impuse pe DN 17 A între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei, în special cea care vizează tonajul autovehiculelor, până la maxim 7,5 tone, recomandam participanţilor la trafic să le respecte şi în acelaşi timp să se asigure ca autovehiculele cu care se deplasează sunt echipate pentru iarnă”, a mai transmis Prefectura Suceava.

 

Circulaţie îngreunată pe DN 17, în zona Stroieşti şi mai multe drumuri judeţene acoperite cu zăpadă

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate pe DN 17, în zona localităţii Stroieşti. Potrivit Prefecturii Suceava, pe tronsonul DN 17 din Stroieşti zăpada este viscolită, motiv pentru care vizibilitatea este redusă, însă s-a circulat totuşi, dar cu viteze de 30 km/h. Prefectura Suceava a mai transmis că drumurile judeţene 208D Adâncata - Mitoc - Hănţeşti, 291A la Zvoriştea şi 208 B la Hăntesti au fost acoperite cu zăpada. De asemenea, tot din cauza viscolului pe drumul judeţean

208A Ipoteşti – Bosanci - Udeşti s-a format polei. Prefectura a anunţat că pe toate aceste drumuri au fost solicitate utilaje suplimentare pentru intervenţii.

 

Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava este deschis traficului aerian

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” a fost deschis ieri traficului aerian, până la închiderea ediției nefiind anulat nici un zbor. Operarea aeroportului s-a făcut în condiții de iarnă, fără a exista probleme cu aterizarea și decolarea avioanelor. Până ieri seara decolaseră cursele aeriene cu destinația Bergamo, în Italia și București. Tot ieri seara mai erau programate cursele aeriene spre Londra și București.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viscolul şi ninsorile au provocat din nou probleme în traficul rutier din judeţ. Un drum a fost blocat pe o lungime de 14 kilometri.
 Vizualizări articol: 1745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viscolul şi ninsorile au provocat din nou probleme în traficul rutier din judeţ. Un drum a fost blocat pe o lungime de 14 kilometri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei