Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 ian 2020 - Anul XXV, nr. 2 (7307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Finalist

Un tânăr din Rădăuţi este propus pentru titlul de „Studentul român al anului în Europa”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de 22 de ani din Rădăuţi, masterand al Universităţii Tehnice din München, este finalist în cadrul Galei Liga Studenţilor Români din Străinătate, eveniment anual, care urmăreşte recunoaşterea meritelor studenţilor români care studiază şi se remarcă în cadrul celor mai reputate universităţi din străinătate.

Daniel Prelipcean este nominalizat în cadrul secţiunii „Studentul Român al Anului din Europa – Master”.

Daniel Prelipcean a absolvit în 2015 Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, urmând Facultatea de Fizică – Matematică, de la Universitatea Jacobs din Bremen, Germania.

Pasionat de cercetare şi cucerit de microbul fizicii, Daniel Prelipcean studiază actualmente Fizica Aplicată în cadrul Universităţii Tehnice din München, studii de master.

„Ştiinţa m-a modelat în persoana care sunt astăzi, iar în semn de recunoştinţă am decis să-mi dedic viaţa acestei curiozităţi umane. În particular, entuziasmul de a descoperi ceva nou pentru beneficiul întregii
lumi este unul dintre principalele motive pentru care mă trezesc în fiecare dimineaţă”, consemnează Daniel în prezentarea sa.

Acesta mărturiseşte că fiind olimpic naţional la fizică şi matematică, a avut un vis de peste un deceniu: acela de a ajunge la graniţele cunoaşterii umane şi de a încerca să le împingă şi mai departe.

 

Lucrarea de masterat o va realiza la CERN Geneva

În vara acestui an, Daniel Prelipcean a efectuat un stagiu de practică de 13 săptămâni la Organizaţia Europeană de Cercetare Nucleară – CERN, din Geneva, Elveţia.

Doar 300 de tineri de pe întreg mapamondul au fost selectaţi pentru acest stagiu (din circa 10.000 de aplicaţii), aceştia având prilejul de a lua contact şi de a lucra în cel mai mare şi mai prestigios centru de cercetare din lume în domeniul fizicii particulelor elementare.

„Vara aceasta mi-am trăit visul, ca student practicant la CERN (Consiliul European pentru Cercetare Nucleară), iar din aprilie 2020 mă voi întoarce pentru a-mi scrie dizertaţia de master”, spune rădăuţeanul.

Este o etapă superioară celei din această vară, cu provocări pe măsură, pe care este nerăbdător să le cunoască.

 

Voluntariat în domeniul educaţiei

Daniel mărturiseşte despre el că, pe plan social, i-a plăcut mereu să facă ceva cu un impact pe termen mediu sau lung.

De aceea a ales să facă voluntariat în domeniul educaţiei, precum: „Physik fur Fluchtlinge” (Fizică pentru refugiaţi): ateliere de prezentare a experimentelor de fizică în preajma Crăciunului pentru copii din familii de refugiaţi; „Cutting Edge Research in Romania” (CER2) - tabără de vară pentru olimpici la fizică. De asemenea, este membru în cadrul „Münchner Tafel”, unde în fiecare sâmbătă oferă alimente celor care au nevoie.

 

Oameni care inspiră o nouă generaţie

Gala pentru Excelenţă Academică în Străinătate se va desfăşura pe 7 ianuarie, la Palatul Parlamentului, aceasta fiind cea de a XI-a ediţie.

Potrivit organizatorilor, „gala premiază, pe baza unei competiţii deschise, studenţii şi absolvenţii din diaspora românească, având ca scop recunoaşterea performanţelor lor academice şi extracurriculare. Acesta este singurul eveniment naţional destinat promovării meritelor şi valorilor studenţilor români de pretutindeni. LSRS crede într-o nouă viziune si recunoaşte oamenii care inspiră o nouă generaţie!”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr din Rădăuţi este propus pentru titlul de „Studentul român al anului în Europa”.
 Vizualizări articol: 4404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 9 voturi
Un tânăr din Rădăuţi este propus pentru titlul de „Studentul român al anului în Europa”4.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei