Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 304 (7305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În sprijin

Utilaje aduse de la Vaslui şi Iaşi pentru deszăpezire pe drumurile naţionale din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele 48 de ore de ninsoare şi viscol din acest sezon rece au făcut necesară suplimentarea din alte judeţe a utilajelor de deszăpezire pe drumurile naţionale din judeţ. Conform unui comunicat de presă remis de purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Diana Găşpărel, duminică seara în zona Suceava s-a acţionat cu 27 de utilaje închiriate de la Florconstruct, cinci utilaje multifuncţionale şi două autofreze proprii ale Secţiei Drumuri Naţionale Suceava, două utilaje multifuncţionale de tip autobasculantă, echipate cu lamă pentru zăpadă – ATB, dislocate de la SDN Vaslui, şi un utilaj multifuncţional dislocat de la Iaşi.

S-a acţionat pe toate sectoarele de drum naţional din administrarea SDN - Suceava: DN 29 Dumbrăveni-Suceava, DN 2 Suceava-Vama Siret, DN 17 Păltinoasa-Suceava, DN 29A Suceava-Zvoriştea, DN 2E Păltinoasa-Vicovu de Sus, DN 2H intersecţie DN 2 - Putna, DN 17A Suceviţa-Ratoş, DN 2K Solca-Milişăuţi şi a fost împrăştiată o cantitate de 1.076 de tone de antiderapant.

Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc a intervenit în perioada pentru care a fost emisă avertizare cu 33 de utilaje ale prestatorului SC Florconstruct SA şi patru utilaje proprii, fiind împrăştiate 150 de tone de material antiderapant (sare şi nisip în proporţii egale) şi 850 de tone de sare.

Reţeaua de drumuri naţionale din judeţul Suceava este de circa 600 de km, un km de drum fiind echivalent cu 7.000 de metri pătraţi.

La începutul sezonului rece 2019-2020, pentru deszăpezirea drumurilor naţionale erau peste 12.000 de tone de sare, 35.000 de tone de clorură de calciu, 14,5 tone de produs ecologic şi 892 de tone de nisip. În zona de competenţă a Secţiei Câmpulung Moldovenesc s-au montat panouri parazăpezi în lungime de 2.600 de metri liniari, iar în zona Secţiei Suceava, 14.300 de metri liniari.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, comunicatul Prefecturii arată că Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a acţionat sâmbătă cu 29 de utilaje echipate cu lame şi sărăriţe, iar a doua zi, duminică, numărul utilajelor a fost suplimentat cu încă trei utilaje, fiind utilizată, pe întreaga perioadă a codului galben, o cantitate de 598,5 tone material antiderapant. O situaţie deosebită a fost înregistrată pe DJ 291A Frătăuţii Noi-Muşeniţa, unde a existat pericolul închiderii circulaţiei din cauza nămeţilor formaţi de viscol. În zonă s-a acţionat până târziu cu o wollă şi un buldo-excavator.

 

Autorităţile afirmă că de duminică seara, de la ora 20.00, s-a circulat normal pe toate drumurile din judeţ

Diana Găşpărel a afirmat că duminică seara, de la ora 20.00, s-a circulat normal, în condiţii de iarnă, pe toate drumurile din judeţ, nemaifiind semnalate cazuri de înzăpezire sau alte evenimente provocate de condiţiile meteo nefavorabile.

„Intervenţiile utilajelor de deszăpezire au fost dificile din cauza viscolului puternic, fiind înregistrate, în unele zone, maşini care au derapat în şanţul şoselei, dar fără a se înregistra victime sau pagube însemnate”, a declarat Diana Găşpărel.

Ea a precizat că prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a fost prezent în teren, împreună cu inspectorul-şef al ISU Suceava, col. Costică Ghiaţă, pentru a verifica modul în care se intervine şi măsurile întreprinse pentru deblocarea circulaţiei. Duminică după-amiază a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, unde „a dispus măsuri suplimentare de monitorizare activă a zonelor cu risc ridicat de înzăpezire şi asigurare a traseelor pentru a se putea reloca şi mări numărul utilajelor de intervenţie în sectoarele vulnerabile, dacă situaţia impune”. La şedinţă au fost prezenţi şefii secţiilor de drumuri naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, ing. Romeo Caciuc şi ing. Liliana Dranca, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Viorel Seredenciuc şi directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, ing. Mihaela Anchidin.

În perioada pentru care a fost emisă atenţionarea cod galben – 27 decembrie, ora 22.00 - 29 decembrie, ora 20.00, şi ulterior extinsă până la ora 22.00 - nu au fost semnalate probleme la reţelele de alimentare cu energie electrică şi telefonie.

Menţionăm că în cursul serii de duminică a fost condusă la Unitatea de Primiri Urgenţe o persoană fără adăpost, care, aflată în stare avansată de ebrietate, a căzut pe trotuar în zona pieţei Burdujeni, existând riscul de a face hipotermie. Cazul a fost semnalat de cetăţeni aflaţi în zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Utilaje aduse de la Vaslui şi Iaşi pentru deszăpezire pe drumurile naţionale din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 2461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Utilaje aduse de la Vaslui şi Iaşi pentru deszăpezire pe drumurile naţionale din judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei