Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 303 (7304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

În patru ani, numărul medicilor de familie pentru asiguraţii medical din judeţul Suceava a scăzut cu 15

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava încheie pentru perioada ianuarie-martie 2020 un număr de 827 de acte adiţionale cu furnizorii de servicii medicale cu care se află în contract la sfârşitul acestui an, a informat, printr-un comunicat de presă, preşedintele director general al instituţiei, dr. Claudiu Cobuz. În conformitate cu HG nr. 962/2019, termenul de aplicare a prevederilor HG nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru, precum şi a prevederilor Ordinului MS/CNAS nr. 397/836/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice s-a prelungit până la 31 martie 2020.

Astfel, cu medicii de familie sunt încheiate 270 de contracte, pentru ambulatoriu de specialitate clinic – 111 contracte, ambulatoriu de specialitate paraclinic – 29, ambulatoriu de specialitate de recuperare – 10, asistenţă medicală dentară – 54, îngrijiri la domiciliu – 2, asistenţă medicală spitalicească – 16, furnizori de medicamente (farmacii) – 133, furnizori de dispozitive medicale – 67, furnizori transport sanitar neasistat – 2, programe naţionale de sănătate – 133.

Dacă analizăm aceste cifre în comparaţie cu cele din anii precedenţi, constatăm o scădere îngrijorătoare a numărului de contracte cu medicii de familie. Faţă de august 2019 sunt mai puţin cu patru contracte, iar faţă de începutul anului 2019, sunt mai puţin cu şapte contracte. Asta, în timp ce în luna mai a anului 2015 CAS Suceava avea contracte cu 285 de medici de familie.

Faţă de ianuarie 2019, a scăzut, de asemenea, numărul de contracte pentru ambulatoriul de specialitate de recuperare (erau 11), pentru furnizori de îngrijire medicală la domiciliu (au fost trei) şi cu farmaciile (139), dar sunt mai multe contracte pentru ambulatoriul clinic de specialitate, asistenţă medicală dentară, spitale şi cu furnizori de dispozitive medicale. În perioada ianuarie-martie 2019 au fost încheiate acte adiţionale cu 104 furnizori de servicii medicale din ambulatoriul de specialitate clinic, cu 51 de furnizorii din asistenţa medicală dentară, 15 cu furnizorii de asistenţă medicală spitalicească şi 63 de furnizorii de dispozitive medicale.

În luna mai a anului 2015 numărul actelor adiţionale/contractelor era următorul: medici de familie – 285; ambulatoriu de specialitate clinic – 108; ambulatoriu de specialitate paraclinic – 28; ambulatoriu de specialitate de recuperare – 15; asistenţă medicală dentară – 50; îngrijiri la domiciliu – 5; asistenţă medicală spitalicească – 14; furnizori de medicamente (farmacii) – 151; furnizori de dispozitive medicale – 67. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În patru ani, numărul medicilor de familie pentru asiguraţii medical din judeţul Suceava a scăzut cu 15.
 Vizualizări articol: 1371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În patru ani, numărul medicilor de familie pentru asiguraţii medical din judeţul Suceava a scăzut cu 150.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei