Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 298 (7299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Recompensă

Elevii olimpici şi profesorii lor au fost premiaţi de Consiliul Judeţean Suceava cu peste 25.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii şi cadrele didactice care au obţinut distincţii în cadrul olimpiadelor şcolare finanţate de Ministerul Educaţiei Naţionale, în anul şcolar 2018-2019, au fost premiaţi, ieri, de Consiliul Judeţean Suceava. Diplomele şi premiile, în sumă totală de 112.000 de lei, au fost înmânate celor 260 de elevi, 14 echipe şi 29 de cadre didactice care au obţinut rezultate deosebite în anul şcolar trecut, de către preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Sala „Ștefan cel Mare” a Palatului Administrativ. La eveniment au fost prezenţi şi prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, vicepreşedintele CJ, Gheorghe Niţă, administratorul public al judeţului, Irina Vasilciuc, noul inspector şcolar general Grigore Bocanci şi consilierul pe probleme de educaţie al preşedintelui Flutur, Neculai Barbă.

Preşedintele Gheorghe Flutur i-a felicitat pe elevi şi pe profesori pentru performanţa şcolară şi le-a mulţumit că datorită lor judeţul Suceava este în top, la nivel naţional, la medalii şi premii obţinute la concursurile şcolare. „În câţiva ani, unii dintre voi veţi fi aici, pentru că aşa este firesc, să vină generaţiile tinere să ne ia locul”, a afirmat Flutur.

 

În funcţie de performanţă, premiile pentru elevi au fost între 200 şi 10.000 de lei

Elevii, profesorii şi echipele premiate ieri la CJ provin din 55 unităţi şcolare. Trei elevi, care au obţinut o medalie de aur şi două de argint la olimpiade internaţionale, au primit 10.000 şi respectiv 7.500 de lei. Este vorba despre David Turturean şi Paul Rebenciuc, care au obţinut medalia de aur, respectiv de argint la Olimpiada internaţională de astronomie şi astrofizică, şi de Dragoş Sîrghi, cu medalie de argint la Olimpiada internaţională de astronomie. Toţi trei sunt elevi la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava. Alţi trei elevi au obţinut premii la olimpiade internaţionale zonale: Annamaria Aioanei, de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, medalie de aur la Olimpiada Internaţională a Elenismului, premiată cu 1.000 de lei; Andreea Gînga, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, premiul III la Olimpiada Internaţională de limba franceză, premiată cu 600 de lei; Gheorghe Găitan, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, medaliat cu argint la Olimpiada de ştiinţe a Uniunii Europene EUSO, premiat cu 7.000 de lei.

Un număr de 58 elevi a obţinut premii la olimpiade naţionale: 20 premii I, răsplătite cu suma de 500 lei; 24 premii II - 400 de lei şi 14 premii III – 300 de lei.

Alţi 196 de elevi au obţinut premii I la olimpiadele judeţene, pentru care au primit câte 200 lei/ elev. La echipe premiate la etape naţionale, 4 s-au plasat pe locul I, 3 echipe au fost pe locul II şi două echipe pe locul III. În funcţie de numărul de elevi (peste 20 sau sub 20 de elevi premiile I sunt de 3.000, respectiv 2.000 de lei/ echipă).

 Au fost premiate şi 5 echipe care au obţinut locul I la etapa judeţeană. Cei 29 de profesori premiaţi pentru rezultatele elevilor pe care i-au pregătit au fost: Petru Crăciun, Sorin Golda, Carmen Amorăriţei, Teresa Biala, Maria Chahula Ostrovschi, Gabriela Hanna Galecka, Anca Știubianu, Antoneta Crainiciuc, Lucia Mihoc, Anişor Vasiliu, Camelia Șerban, Raluca Schipor, Vasile Bolnavu, Adrian Moroşanu, Irina Buta, Carmen Marici, Andrei Varasciuc, Laura Ciurari, Luminiţa Mocanu, Sorina Apetrei, Nicoleta Andronachi, Ana Maria Fomin, Eugenia Trufin, Livia Vranciu, Alexandra Reindl, Marcela Turcu, Gabriela Anuţei, Anca Greculeac, Raluca Bădeliţă. Pentru rezultate internaţionale la categoria I premiile sunt de 3.000, 2.000 şi 1.000 de lei; rezultate internaţionale la categoria a II-a: locul I, 500 de lei/cadru didactic; locul I la etapa naţională – 500 lei/cadru didactic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii olimpici şi profesorii lor au fost premiaţi de Consiliul Judeţean Suceava cu peste 25.000 de euro.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii olimpici şi profesorii lor au fost premiaţi de Consiliul Judeţean Suceava cu peste 25.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei